Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Japonya Kabine Üyeleri Tartışmalı Yasukuni Tapınağı'nı Ziyaret Etti

Japonya Kabine Üyeleri Tartışmalı Yasukuni Tapınağı'nı Ziyaret Etti

Japonya’nın İkinci Dünya Savaşı’nda teslim olmasının yıl dönümünde, Tokyo’daki tartışmalı Yasukuni Tapınağı’nı üç bakan ziyaret etti. Başbakan Kişida Fumio ise tapınağa törensel bağış gönderdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya Kabine Üyeleri Tartışmalı Yasukuni Tapınağı'nı Ziyaret Etti
KAYNAK: AA

Japonya’nın İkinci Dünya Savaşı’nda teslim olmasının yıl dönümünde, Tokyo’daki tartışmalı Yasukuni Tapınağı’nı hükümetten üç bakan ziyaret etti. Ekonomi Güvenliğinden Sorumlu Bakan Takaiçi Sanae, Ekonomik Canlanmadan Sorumlu Devlet Bakanı Şindo Yoşitaka ve Savunma Bakanı Kihara Minoru törene katılan isimler arasında yer aldı.

Göreve geldikten sonra tapınağı ziyaret eden ilk savunma bakanı olan Kihara, basına yaptığı açıklamada, “(Savaşta) Hayatını kaybedenlere saygılarımı sundum” ifadesini kullandı. Kihara’nın adı, Başbakan Kişida’nın eylül ayında yapılacak olan parti başkanlığı seçiminde aday olarak geçiyor.

Başbakan Kişida’nın Törensel Bağışı ve Güney Kore’nin Tepkisi

Başbakan Kişida Fumio, iktidara geldiği 2021’den bu yana her yıl olduğu gibi bu yıl da Yasukuni Tapınağı’na bağış göndermeyi tercih etti. Ancak bu adım, özellikle Güney Kore başta olmak üzere, komşu ülkelerden tepki aldı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Kişida’nın bağışıyla ilgili “derin hayal kırıklığı ve üzüntü duyulduğunu” belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, Japonya’nın geçmişteki saldırganlığını yücelten davranışlardan kaçınması gerektiği vurgulanarak, “Japonya’nın sorumlu liderlerini, tarihle doğrudan yüzleşmeye ve daha alçakgönüllü tavırlarla pişmanlık duymaya çağırıyoruz.” denildi.

Yasukuni Tapınağı’nın Tartışmalı Geçmişi

Yasukuni Tapınağı, ilk olarak 1869 yılında inşa edilmiş ve İkinci Dünya Savaşı’nda ölen 2,5 milyon kişinin anısını onurlandırmak için kullanılmıştır. Ancak tapınağın tartışmalı statüsü, 1978 yılında tapınak keşişlerinin 14 savaş suçlusunu “kutsal” kabul etmesiyle pekişmiştir.

Komşu ülkeler olan Çin ve Güney Kore, tapınağı Japonya’nın geçmiş militarizminin sembolü olarak görüyor ve devlet yetkililerinin buraya yaptığı resmi ziyaretler ve bağışlar bu ülkelerde büyük tepkiye yol açıyor. Tapınak, bu tartışmalı yapısına rağmen savaş ölülerini anmak isteyen birçok ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nükhet Duru'dan Sağlık Açıklaması: Adını Bile Bilmiyordum

Nükhet Duru'dan Sağlık Açıklaması: Adını Bile Bilmiyordum