Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Güney Kore ve ABD’den Ortak Topyekun Savaş Tatbikatı: Ulchi Özgürlük Kalkanı Başladı

Güney Kore ve ABD’den Ortak Topyekun Savaş Tatbikatı: Ulchi Özgürlük Kalkanı Başladı

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin askeri tehditlerine karşı koymak için 11 gün sürecek ortak tatbikata başladı. Ulchi Özgürlük Kalkanı tatbikatı, geniş kapsamlı savunma senaryoları ve 48 saha eğitimi içeriyor.

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin askeri tehditlerine karşı koymak için 11 gün sürecek ortak tatbikata başladı. Ulchi Özgürlük Kalkanı tatbikatı, geniş kapsamlı savunma senaryoları ve 48 saha eğitimi içeriyor.

Güney Kore ve ABD’den Ortak Topyekun Savaş Tatbikatı: Ulchi Özgürlük Kalkanı Başladı

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin artan askeri faaliyetleri ve balistik füze denemeleri karşısında savunma kapasitelerini güçlendirmek amacıyla ortak bir tatbikat düzenlemeye başladı. İki ülkenin ortaklaşa yürüttüğü Ulchi Özgürlük Kalkanı (UFS) tatbikatı, 11 gün sürecek ve çeşitli savunma senaryolarını içerecek.

Bugün başlayan Ulchi Özgürlük Kalkanı tatbikatı, topyekun savaş senaryoları çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) tarafından yapılan açıklamada, tatbikata 19 bin Güney Kore askerinin katıldığı belirtilirken, amfibi çıkarma ve canlı atış tatbikatları da dahil olmak üzere toplamda 48 saha eğitiminin yapılacağı duyuruldu. Tatbikat, kara, deniz, hava, siber güvenlik ve uzay unsurlarını kapsayan geniş bir kapsamda gerçekleştirilecek. Müttefiklerin herhangi bir provokasyona karşılık verme kapasitesini artırmak ve Kuzey Kore'nin kitle imha silahlarına karşı savunma yeteneklerini güçlendirmek hedefleniyor.

Güney Kore Devlet Başkanı'ndan Açıklama

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, tatbikatın Kuzey Kore'nin artan askeri tehditlerini ve siber saldırılarını caydırmak amacıyla çeşitli kriz senaryoları çerçevesinde düzenlendiğini belirtti. Yoon, "Kuzey Kore'nin yanlış bilgi yayma, sahte haberler üretme ve siber saldırılar gerçekleştirme gibi provokasyonlarına karşılık vermeye hazır olmalıyız" diyerek, özgür demokrasiyi tehdit eden güçlerin gizlice faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

Çatışma ve Toplumsal İstikrarsızlık Uyarısı

Yoon, Kuzey Kore'nin muhtemel bir çatışmanın ilk aşamalarında toplumsal istikrarsızlık yaratmaya yönelik şiddet, propaganda ve ajitasyon stratejileri uygulayabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ulusal güvenliği korumanın ve savaş hazırlığını artırmanın önemine değinen Yoon, kritik altyapılar ve tesislerin sıkı şekilde korunması gerektiğini ifade etti.

Geçen Yıldan Bu Yıla Değişiklikler

Geçen yılki Ulchi Özgürlük Kalkanı tatbikatında, 21-31 Ağustos tarihleri arasında 38 saha eğitimi gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise tatbikatın kapsamı genişletilerek daha fazla alanı kapsayan savunma senaryoları içerecek şekilde düzenlenmiş bulunuyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız