Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda Acı Tablo Ortaya Çıktı

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda Acı Tablo Ortaya Çıktı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda 82 Filistinli hayatını kaybetti. İsveç, UNRWA'ya yardımı yeniden başlatarak, bölgedeki insani duruma dikkat çekiyor.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda 82 Filistinli hayatını kaybetti. İsveç, UNRWA'ya yardımı yeniden başlatarak, bölgedeki insani duruma dikkat çekiyor.

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda Acı Tablo Ortaya Çıktı

İsrail'in son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 82 Filistinli hayatını kaybetti. Bu son saldırılarla birlikte, 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı sayısı 30 bin 960'a yükseldi.

İsrail ordusu, son 155 gündür Gazze Şeridi'ne saldırıyor. Gazze halkı, yardım tırlarının girişinin engellenmesi nedeniyle açlıkla ve İsrail'in saldırılarıyla mücadele ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne 10 saldırı düzenlediği, 82 kişinin hayatını kaybettiği ve 122 kişinin yaralandığı bildirildi. 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 960'a, yaralananların sayısı ise 72 bin 524'e yükseldi.

İsveç hükümeti, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yeniden yardım sağlanması kararı aldı. Hükümetin, UNRWA'ya 2024 yılı için 400 milyon kron ayırdığı belirtilirken, UNRWA'nın iç kontrolleri güçlendirmeyi ve çalışanları üzerinde ekstra kontroller yapmayı kabul etmesinden sonra ödemelere yeniden başlama kararı alındığı belirtildi.

İsveç dahil olmak üzere birçok ülke, İsrail'in bazı çalışanlarını 7 Ekim'deki saldırısına karışmakla suçlamasının ardından UNRWA'ya yapılan yardımı askıya almıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız