Erdoğan-Esad Görüşmesi Moskova'da Olacak: Gelecek Ay Gerçekleşebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad arasında yapılacak ilk yüz yüze görüşmenin Moskova'da gerçekleşmesi planlanıyor. Görüşmeye Putin arabuluculuk yapacak, İran ise büyük ihtimalle davet edilmeyecek. Görüşmenin Ağustos ayında olması bekleniyor.
Erdoğan-Esad Görüşmesi Moskova'da Olacak: Gelecek Ay Gerçekleşebilir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında iç savaşın başlamasından bu yana yapılacak olan ilk yüz yüze görüşmenin Rusya'da yapılmasının planlandığı iddia edildi.

Erdoğan, geçen haftalarda Esad'ın Türkiye'de ağırlanabileceğini veya görüşmenin üçüncü bir ülkede yapılabileceğini söylemişti. Irak da görüşmelerin başkentleri Bağdat'ta yapılmasını tavsiye etmişti.

Daily Sabah'tan Dilara Aslan'a konuşan bir kaynak, "Erdoğan ve Esad arasında ilk görüşmenin Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılması planlanıyor" dedi.

Putin Arabulucu Olabilir

Görüşmelere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arabuluculuk yapmasının planlandığını belirten kaynak, "Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani görüşmeye davet edilebilir. İran yüksek ihtimalle davet edilmeyecek" diye konuştu. Moskova'nın Şam'daki müttefiki İran, Astana sürecinde Türkiye ve Rusya ile birlikte masadaki üçüncü ülkeydi.

Kaynak, görüşmenin Ağustos ayında gerçekleşebileceğini belirtirken, Dışişleri iddianın Cumhurbaşkanlığı'na sorulması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.