Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için her türlü sorumluluğu almaya hazırız

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesi'nde bir konuşma gerçekleştirdi. Kısa süren konuşmasının büyük bir bölümünü İsrail'in Gazze'yi işgaline dair mesajlara ayıran Erdoğan, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için "her türlü sorumluluğu almaya hazırız" şeklinde ifade kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için her türlü sorumluluğu almaya hazırız

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28) kapsamındaki Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katıldı.

Erdoğan'ın zirvedeki kısa konuşmasında, 'net 0 emisyon' hedefi çerçevesinde çimento, çelik, alüminyum ve gübre sektörlerinde karbonsuzlaşma yol haritasının tamamlandığını ve yenilenebilir enerjinin payını yüzde 69'a çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılmakta olduğunu ileri sürerek, yıkıma uğrayan şehirlerin çevre dostu bir şekilde yeniden yapılandırıldığını iddia etti.

Konuşmasının devamında İsrail'in Gazze'deki katliamlarından bahseden Erdoğan'ın ifadeleri şu şekilde:

"Gazze'de yaşananlar savaş suçudur. Uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap sorulmalıdır. Son gelişmelerle birlikte, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasının ehemmiyetini gördük. Türkiye olarak bunun tesisi noktasında her türlü sorumluluğu almaya hazırız."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.