Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Almanya'dan Ukrayna İçin Kritik Hava Savunma Açıklaması

Almanya'dan Ukrayna İçin Kritik Hava Savunma Açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın Rusya'nın saldırılarından korunabilmesi için acil olarak daha fazla hava savunmasına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın Rusya'nın saldırılarından korunabilmesi için acil olarak daha fazla hava savunmasına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Almanya'dan Ukrayna İçin Kritik Hava Savunma Açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın artan Rusya saldırılarından korunması için daha fazla hava savunma sistemine acilen ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Baerbock, Kiev ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın Rusya'nın füze ve insansız hava aracı saldırılarından korunması için daha fazla hava savunma sistemine ihtiyacı var" dedi.

"Küresel Bir Girişim Başlattık"

Savunma Bakanı Boris Pistorius ile birlikte Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlanması için küresel bir girişim başlattıklarını hatırlatan Baerbock, şu açıklamayı yaptı:

"Ukrayna hava savunma kuvvetlerine ilave destek sağlamak amacıyla şu ana kadar yaklaşık 1 milyar avro topladık ve bu miktarın artması için çalışıyoruz. Her türlü imkanı değerlendiriyoruz. Ayrıca ilave bir hava savunma sistemi olan Patriot ünitesi için de harekete geçtik."

"Rusya'nın Batı Sınırlarına İlerleyişini Durdurmalıyız"

Ukrayna'nın ayakta kalabilmesi ve Ukraynalıların gelecekte kendi kaderlerini belirleyebilmeleri için çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Baerbock, Rusya'nın ancak bu şekilde Batı sınırlarına daha fazla ilerleyemeyeceğini belirtti.

Baerbock, Ukrayna'nın hem kendi özgürlüğü hem de tüm Avrupa'nın özgürlüğü için savaştığını belirterek, "Ukrayna'nın AB'ye üyelik konusu, Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal ederek yürüttüğü bu savaşın zorunlu jeopolitik sonucudur" dedi.

"Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı Berlin'de Düzenlenecek"

Haziran ayında Berlin'de Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı'nın düzenleneceğini belirten Baerbock, "Dünyanın dört bir yanındaki partnerlerimizle ve iş dünyası, sivil toplum ve yerel yönetimlerden oluşan güçlü bir ittifakla Ukrayna'nın geleceği için uzun vadeli bir yatırım yapacağız" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız