Vali 'Tehdit Etti' Diyen Vekilden 'Devlet Aklı' Göndermeli Üzüntü Paylaşımı

Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur Valiliği ile aralarında yaşanan iletişim sorunları ve gerilimlere ilişkin bir kamuoyu açıklaması yayımladı.

Vali 'Tehdit Etti' Diyen Vekilden 'Devlet Aklı' Göndermeli Üzüntü Paylaşımı

Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, son günlerde şahsı ve Burdur Valiliği üzerinden yansıyan değerlendirmeler nedeniyle meselenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Devlet hizmetinin bir çatışma alanı olmadığını vurgulayan Korkmaz, milletvekilliği görevi boyunca tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla eşgüdüm içerisinde çalışmayı temel bir sorumluluk olarak gördüğünü belirtti. Burdur bürokrasisinde zorunlu dijital su sayacı uygulaması tartışmalarıyla başlayan ve tehdit iddialarına uzanan gerilimli günler yaşanmıştı. Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, vatandaşların şikayetlerini İçişleri Bakanlığı yetkililerine aktardığı için Burdur'un ilk kadın valisi Tülay Baydar Bilgihan ile karşı karşıya kaldığını iddia etmişti. İddialarını tehdit edildiğine kadar vardıran Korkmaz, 9 Eylül 2026 tarihli resmi dilekçeyle Ankara Valiliği’ne müracaat ederek koruma istemişti.

“Devlet Aklı ve Devlet Adabıyla Bağdaştıramıyorum”

Valilik makamıyla sağlıklı ve verimli bir iletişim zeminince kurulamamış olmasını ilke adına talihsizlik olarak değerlendiren Korkmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu süreçte Sayın Valimizle üzerinde mutabık kalamadığımız bir hususu İçişleri Bakanımıza iletmem sonrasında yaşanan gerilimde, şahsıma yönelik kullanılan son derece rahatsız edici ifadeleri devlet aklı ve devlet adabıyla bağdaştıramıyorum. Takip eden dönemde ise, bu yaklaşımın yalnızca şahsımla sınırlı kalmadığını; sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla ilişkilerde de kamu yönetiminde arzu edilen yapıcı dil ve üslupla bağdaşmayan benzer tutumların devam ettiğini üzülerek gözlemledim. Benim meselem kişilerle değildir. Makamlara ve kurumlara duyduğum saygı, yalnızca bugün üstlendiğim milletvekilliği göreviyle sınırlı değildir."

"Devlet aklı çatışmayı değil, birlikte çalışmayı gerektirir"

Hiçbir dönemde şahıslar üzerinden tartışma yürüten, çatışmayı tercih eden veya makamların ağırlığını kişisel meselelerin gölgesinde bırakan bir tutum içerisinde olmadığını belirten Korkmaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Devlet aklı çatışmayı değil; sağduyu içerisinde, kamu menfaatini önceleyerek birlikte çalışmayı gerektirir. Devlet makamları kişisel gerilimlerin değil, millete hizmetin adresidir. Hepimizin asli sorumluluğu, makamlarımızın ağırlığını korumak ve Burdur'un menfaatini her türlü şahsi meselenin üzerinde tutmaktır. Dün olduğu gibi bugün de devlet aklıyla, devlet adabıyla ve Burdur'a hizmet etme iradesiyle çalışmaya devam edeceğim.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız