Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, trafik akışını düzenlemek ve kazaları en aza indirmek amacıyla Isparta-Antalya Devlet Karayolu üzerinde geniş kapsamlı trafik tedbirleri hayata geçiriliyor. Burdur Valiliği koordine başlattığı çalışmalarla, yolun Burdur İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde kalan 49 kilometrelik hattını adeta mercek altına alıyor.
Plaka Tanıma Sistemi 1 Hafta İçinde Hazır
Yol güzergâhında hem asayişi sağlamak hem de trafik denetimlerinin gücünü artırmak amacıyla Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kurulumu için ilk kazma vuruldu. Valilik, PTS kurulum çalışmalarının 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak sistemin aktif hale getirileceğini duyurdu.

Yeni Jandarma İstasyonu ve Hız Koridoru Geliyor
Sürücülerin hız sınırlarına uymasını zorunlu kılacak olan Elektronik Denetim Sistemi (EDS) ve Ortalama Hız Koridoru için de geri sayım başladı. Bu sistemlerin Haziran 2026 ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca yol üzerinde 7/24 denetim yapacak bir Jandarma Bölge Trafik İstasyonu ve Yol Kontrol Noktası kurulması için yer tespiti yapılarak inşaat çalışmalarına başlandı.
Ağır Vasıtalara Sıkı Takip: Kantar İstasyonu İstendi
Karayolunda özellikle tonajlı araçların neden olduğu aşınma ve kazaların önüne geçmek amacıyla da somut bir adım atıldı. Yük taşıyan kamyon ve tırlara yönelik karayolu ağırlık denetim istasyonu (kantar) kurulması için Karayolları Genel Müdürlüğü’nden resmi talepte bulunuldu ve sürecin hızlandırıldığı bildirildi.