Akdeniz Gerçek | Burdur | Burdur'da Hamle Sırası Üniversitelilerde

Burdur'da Hamle Sırası Üniversitelilerde

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Türkiye genelinden gelen üniversiteli satranç sporcularına ev sahipliği yapıyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Türkiye genelinden gelen üniversiteli satranç sporcularına ev sahipliği yapıyor.

Burdur'da Hamle Sırası Üniversitelilerde
KAYNAK: Dha

Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tesislerinde 10-14 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Üniversiteler Arası Satranç Türkiye Şampiyonası’nın açılışı yapıldı. Türkiye genelindeki 43 farklı üniversiteden yaklaşık 290 sporcunun katılım sağladığı dev organizasyonda, sporcular beş gün boyunca dereceye girebilmek için ter dökecek. Turnuvanın finalinde başarılı olan takımlar ve bireysel sporcular madalyalarına kavuşacak.

burdurda-universiteler-arasi-satranc-turkiye-sampiyonasi-basladi

MAKÜ Rektörü Dalgar’dan İş Birliği Vurgusu

Şampiyonanın açılış töreninde konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, farklı şehirlerden gelen genç sporcuları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Üniversite ile federasyon arasındaki iş birliğinin altını çizen Dalgar, MAKÜ’nün ulusal düzeydeki spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma vizyonunu ilerleyen dönemde de sürdüreceğini vurguladı.

burdurda-universiteler-arasi-satranc-turkiye-sampiyonasi-basladi

İlk Hamle Yapıldı

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, turnuva tahtasında ilk hamleyi yaparak şampiyonayı resmen başlattı. Sporcuların strateji ve zeka mücadelesi 14 Mart’a kadar devam edecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız