Burdur'un Armağan İlci Mahallesi'nde karpuz satış yeri bulunan Hüseyin Karakaş, gece saatlerinde iş yerinde kimse yokken yaşanan ilginç bir olayla karşılaştı. Pazar gecesi mal alıp döndükten sonra güvenlik kameralarını kontrol eden Karakaş, motosikletle gelen iki kişinin sergiden karpuz aldığını fark etti. Görüntülerde şahıslardan birinin "İyi bir karpuz seç şuradan" dediği, diğerinin ise "Sen bana bırak. Bu eller sihirli" diyerek karşılık verdiği yer aldı. Şüphelilerin "İşte bak burası Türkiye. Karpuzumuzu seçeriz, açık olsa da olmasa da paramızı bırakırız. Hakkını helal et abi karpuzumuzu aldık" diyerek karpuz seçtiği ve parayı kasaya ya da karpuzların arasına sıkıştırmaktan bahsettiği görüldü; ancak satıcı karpuz alan kişilerin para bırakmadığını belirtti.
"İyi Niyetinizi Hissettiğimiz İçin Üzerinize Gitmedik"
Yaşadığı olayı değerlendiren 35 yıllık pazarcı Hüseyin Karakaş, sergilerinde güneş enerjili kameralar bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
"Sabah merak edip baktım. Saat 01.36'da iki genç karpuz alıyor. Üzerine gitmeye gerek yok. Biraz düşündürücü bir olay. 'Hakkını helal et abi' falan demişler. Üzerine gitmedik. Bizden yana helal olsun. Afiyet bal şeker olsun. Sanal medya hesabımda yayınlama sebebim çocukları deşifre etmek, kötülemek değil; 'Bak gördük ama sizin iyi niyetinizi hissettiğimiz için üzerinize gitmedik' demek içindi. Burdur küçük bir yer. Paylaşımda gülümseten, düşündüren tepkilerle de karşılaştık. Bizden yana helal olsun ama olmaması daha güzel. Canları çekmiş almışlar."
Şikayetçi Olunmadı
Karpuz sergisinde bu olayla ilk defa karşılaştığını, pazarda ise geçmişte birkaç kez benzer durumlar yaşadığını ifade eden Karakaş olaydan şikayetçi olmadı. Öte yandan polisin güvenlik kamerası incelemesi sonucu iki kişinin kimliğini belirlediği, karpuz sahibinin şikayetçi olmaması sebebiyle herhangi bir yasal işlem yapılmadığı öğrenildi.