Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, çocukların sevgi, güven ve şefkat ortamında yetişmesine gönül veren koruyucu ailelerle bir araya geldi.

Koruyucu Ailelerle Anlamlı Buluşma
30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programına Vali Baydar Bilgihan’ın yanı sıra Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Vali Yardımcısı Mehmet Türk, 58’inci Komando Eğitim Alay Komutanı P. Alb. İsmail Ceylan, Zırhlı Birlikler Eğitim Alay Komutan Vekili Tank Yarbay Mehmet Çuhadar, İl Müftü Vekili Mehmet Atay ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır katıldı.

Vali Tülay Baydar Bilgihan’dan Ailelere Teşekkür Mesajı
Program sırasında koruyucu aileler ve çocuklarla yakından ilgilenen Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, ailelerin gösterdiği tutumun önemine değindi.
Çocukların sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri için koruyucu ailelerin üstlendiği sorumluluğun paha biçilemez olduğunu belirten Vali, “Ailelerimize gösterdikleri fedakârlık ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim” diyerek 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nü kutladı.
Devletin sunduğu bu sistemin, çocukların aile sıcaklığında büyümesi adına en sağlıklı çözüm yollarından biri olduğunu hatırlatan Baydar Bilgihan, Burdur genelindeki çalışmaların kararlılıkla süreceğini ifade etti. Program, protokol üyelerinin aileler ve çocuklarla yaptığı görüşmelerin ardından iyi dileklerle sona erdi.