Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Burdur | Burdur Belediye Başkanı 'gururla' açıkladı: SGK borcumuz 0 TL

Burdur Belediye Başkanı 'gururla' açıkladı: SGK borcumuz 0 TL

Bakan Vedat Işıkhan, SGK'ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li olduğunu açıklamıştı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 'gururla' borç açıklaması yaptı.

Bakan Vedat Işıkhan, SGK'ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li olduğunu açıklamıştı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 'gururla' borç açıklaması yaptı.

Burdur Belediye Başkanı 'gururla' açıkladı: SGK borcumuz 0 TL

Burdur Belediye Başkanı Orkun Ercengiz, belediyelerin SGK borçlarının gündeme geldiği dönemde 'Sıfır' borç açıklamasında bulundu. 

Başkan Orkun Ercengiz, 'Gururluyuz. Belediyelerin SGK prim borçları gündemdeyken belediyemizin vergi borçları ile ilgili sizlere bilgi istiyoruz. Belediyemizin SGK'ya borcu: 0 (SIFIR) Türk Lirasıdır.' ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan Ne Demişti? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu açıklamıştı. Işıkhan tepki çeken açıklamasında, 'Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 Milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçların %67,7’si tek başına CHP’li belediyelere ait. SGK’ya en fazla prim borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 5 Milyar 751 Milyon TL’dir. Belediyeyi 2019’da AK Parti’den devraldığında borcu 225 Milyon TL iken, bugün itibarıyla 25,5 katına çıkmıştır.' denişti.


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız