Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Şişli Belediye Başkanı Şahan'dan Bakan Işıkhan'a SGK borcu tepkisi

Şişli Belediye Başkanı Şahan'dan Bakan Işıkhan'a SGK borcu tepkisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın SGK borcu en yüksek 5 belediye arasında açıkladığı Şişli Belediyesi'nin Başkanı Resul Emrah Şahan'dan sert açıklama geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın SGK borcu en yüksek 5 belediye arasında açıkladığı Şişli Belediyesi'nin Başkanı Resul Emrah Şahan'dan sert açıklama geldi.

Şişli Belediye Başkanı Şahan'dan Bakan Işıkhan'a SGK borcu tepkisi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, belediyelerin biriken SGK borçlarının tahsiline başlanacağını duyurdu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın SGK borçları açıklaması da gündeme oturdu.

En borçlu 5 belediye arasında bulunan Şişli Belediyesi ile ilgili olarak Başkan Resul Emrah Şahan açıklamalar yaptı. Şahan, 'Bakan yaptığı açıklamada, en çok vergi borcu bulunan belediyelerin CHP'li belediyeler olduğunu iddia etti. Bu talimatın nihai amacı belediyelerden borç tahsili değil; 31 Mart seçimlerinde iktidarı uyaran ve CHP'ye oy veren 50 milyon seçmeni cezalandırmak,' dedi.

Şahan, konuşmasında devletin alacaklarını mutlaka tahsil ettiğini belirterek, 'Hiçbir kişi ya da kurumun devlete borcu kalmaz. Devlet, alacağını mutlaka tahsil eder. Bu, bugüne kadar inandığımız bir gerçekti,' ifadelerini kullandı.

'Sosyal Demokrat Belediyelerin Boğazına mı Yapışacaksınız?'

Şişli Belediyesi Başkanı Şahan, sosyal demokrat belediyelerin normalde görevleri olmayan bir yükün altında ayakta kalmaya çalıştığını vurguladı. Şahan, 'Başkanı olduğum Şişli Belediyesi dahil, Sosyal Demokrat Belediyeler, iktidarın sebep olduğu ekonomik yıkımın altında kalan 7'den 70'e tüm yurttaşlarımıza sosyal yardımlar yapıyor. Hem devletimize olan borçlarımızı öderiz hem de milletimize olan hizmet borcumuzu ödemeye devam ederiz. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a soruyorum: İddia ettiğiniz 65 milyar liralık borç yüzünden, 50 milyon vatandaşımıza hizmet veren sosyal demokrat belediyelerin boğazına mı yapışacaksınız?' dedi.

Bakan Işıkhan Ne Söylemişti?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız