Akdeniz Gerçek | Burdur | 71 Yıllık Futbol Mabedine Veda! Burdur Gazi Atatürk Stadyumu Yıkılıyor

71 Yıllık Futbol Mabedine Veda! Burdur Gazi Atatürk Stadyumu Yıkılıyor

Burdur'da yaklaşık 71 yıldır kentin futboluna ev sahipliği yapan Gazi Atatürk Stadyumu'nda yıkım başladı. Yerine 4 bin seyircili bir stadyum inşa edilecek.

Burdur'da yaklaşık 71 yıldır kentin futboluna ev sahipliği yapan Gazi Atatürk Stadyumu'nda yıkım başladı. Yerine 4 bin seyircili bir stadyum inşa edilecek.

71 Yıllık Futbol Mabedine Veda! Burdur Gazi Atatürk Stadyumu Yıkılıyor
KAYNAK: İHA

Burdur'un spor tarihinde önemli bir yere sahip olan Gazi Atatürk Stadyumu, yeni spor tesisi projesi kapsamında iş makineleriyle kontrollü şekilde yıkılmaya başlandı. 1955 yılında hizmete açılan stadyum, yaklaşık 71 yıl boyunca Burdurspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yaptı. Binlerce taraftarın sevinç ve hüzün yaşadığı stat, kentin futbol hafızasında iz bırakan mekanlardan biri olarak öne çıktı.

Yerine 4 Bin Kişilik Modern Stadyum Yapılacak

Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından aynı alanda 4 bin seyirci kapasiteli modern bir stadyum inşa edilecek. Yeni tesisle birlikte Burdur'un spor altyapısının güçlendirilmesi ve futbol müsabakalarının daha modern şartlarda oynanması hedefleniyor.

"Buranın Bizim Üzerimizde Çok Fazla Anısı Var"

1980 yılında babasının elinden tutarak ilk kez stadyuma geldiğini anlatan Kazım Candan, yıllar boyunca burada unutulmaz anılar biriktirdiğini söyledi.

"1980'li yıllarda babamın elinden tutup bu stadyuma maça geldiğim günleri hatırlıyorum. Bu statta bayram havasında geçen maçlar yaşadık. Sevindiğimiz de oldu, üzüldüğümüz de. Buranın bizim üzerimizde çok fazla anısı var."

2004 Sezonunu Unutamıyor

Uzun yıllar taraftar temsilciliği ve tribün liderliği yapan Candan, Burdurspor'un 2004 sezonundaki başarısının hafızasında ayrı bir yere sahip olduğunu belirtti.

"Göztepe maçlarını, Isparta ile oynadığımız karşılaşmaları ve ligi üçüncü sırada tamamladığımız o dönemi hiç unutamıyorum. Şampiyonluk yaşayamadık ama yenilmez denilen takımları yendiğimiz günler bizim için en büyük gururdu."

"Stat Yıkılıyor Ama Hatıralar Kalacak"

Tribünlerde örnek davranışlarıyla 7 kez Fair Play Ödülü aldıklarını ifade eden Candan, stadyumun yıkılmasının kendisini duygulandırdığını söyledi.

"Şu stadyumun dili olsa da konuşsa. İnsan hatıralarının yıkıldığını görüyor. Bu durum üzücü ama yerine daha modern ve daha güzel bir stat yapılacak olması da bizi sevindiriyor."

Yaklaşık 71 yıldır Burdur futboluna hizmet veren Gazi Atatürk Stadyumu, yıkımın tamamlanmasının ardından yerini modern bir spor kompleksine bırakacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız