Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sektör Buluşmaları" adı altında yeni bir çalışma başlattıklarını duyurdu. İstihdamı artırma amacıyla düzenlenen bu buluşmalar kapsamında, sektör temsilcileri ile bir araya gelerek ortak akıl geliştirilmesi planlanıyor.

"Yeni Bir Çalışma Başlatıyoruz"

Bakan Işıkhan, iş gücü piyasalarındaki yapısal sorunları çözmek ve gelecekte karşılaşılabilecek zorlukları değerlendirmek amacıyla "Sektör Buluşmaları"nın ilkini gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu kapsamda, sektörlerdeki istihdamı artıracak çözümler geliştirilmesi hedefleniyor.

Tekstil Sektöründe İlk Buluşma

Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk buluşmada, tekstil sektörünün mevcut durumu, ihracatı, istihdamı, çalışma koşulları ve beklentiler ele alındı. Bakanlık yetkilileri ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, sektörün sorunlarına çözüm bulunması için görüş alışverişinde bulunuldu.

İstihdamı Artırma Hedefi

Toplantının açılışında konuşan Bakan Işıkhan, doğal afetler ve küresel krizler gibi çalışma hayatına risk oluşturan gelişmelerin etkilerini en aza indirmeye çalıştıklarını söyledi. İş gücü piyasalarında karşılaşılan güçlükleri aşmak için paydaşlarıyla bilgi ve görüş alışverişinde bulunmanın önemine değindi. "Çalışan, üreten, ülkenin geleceği için taş üstüne taş koyan herkes paydaşımız ve yol arkadaşımızdır," dedi.

Çukurova Havalimanı açılışa gün sayıyor Çukurova Havalimanı açılışa gün sayıyor

Işıkhan, istihdamın geliştirilmesi amacıyla iş gücü arz ve talebinin eşleşmesinde karşılaşılan güçlüklerin tespit edilerek, sonuç odaklı politikalar geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Ekonomide ve istihdamda öne çıkan sektörlerin temsilcileriyle çözüm odaklı istişarelerde bulunmak için yeni bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Tekstil sektörünün ekonomiye katkısı kadar istihdam yaratma kapasitesinin de önemli olduğunu vurgulayan Işıkhan, yaklaşık 1,5 milyon kişinin geçimini bu sektörden sağladığını belirtti. Yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm ve teknolojik yeniliklerin tekstil sektörünü de etkilediğini ifade eden Işıkhan, "Bu dönüşümü başarılı bir şekilde yönetebilmek için iş gücümüzü sürekli eğitmek ve yeni teknolojilere adapte olmalarını sağlamak zorundayız. Aynı zamanda adil çalışma koşulları ve iş güvenliği konularında da üzerimize düşeni yapmalıyız." dedi.

Işıkhan'ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA