Bolu'nun tarihi ilçesi Mudurnu'da uzun yıllardır pide ustalığı yapan Feridun Yaşayan, Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pideleri üretiyor. Ancak, Yaşayan, gençlerin bu mesleğe olan ilgisinin azaldığını dile getiriyor.
Pide Ustası: Mesleğin Püf Noktaları Yok, İçinden Gelerek Yapılmalı
Feridun Yaşayan, 28 yıldır fırıncılık mesleğini icra ettiğini ve bu mesleği abisinden öğrendiğini belirtiyor. Mesleğin püf noktalarının olduğunu ancak asıl önemlisi içinden gelerek yapılması gerektiğini ifade ediyor.
Pide Ustalarının Kazanç Durumu ve Mesleğin Zorlukları
Fırın ustalarının günlük kazancının bin lira civarında olduğunu söyleyen Yaşayan, aylık gelirinin ise 30 bin lira olduğunu paylaşıyor. Ancak, bu mesleğin zorluklarına da değinen Yaşayan, işlerinin gece saatlerinde olduğunu ve sabaha karşı fırında çalıştıklarını belirtiyor.
İlçe Halkına Ramazan Ayında Pide Servisi
Mudurnu ilçe halkına Ramazan ayında sıcak pide servisi yaptıklarını belirten Yaşayan, pidelerin sayısının Ramazan ayına göre değiştiğini ve müşterilere istedikleri çeşitlerde pide sunduklarını ifade ediyor. Ayrıca, kullandığı fırının 150 adete kadar tek seferde pide yapabildiğini aktarıyor.