İstanbul Eyüpsultan'da, 22 yaşındaki Işık Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Ayşe Tokyaz'ın cansız bedeni yol kenarında bir valizin içinde bulundu. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medyadan tanıştığı eski polis memuru C.K.'nın (38) da atalarında bulunduğu toplam 6 kişi gözaltına alındı.

Evlilik Talebini Reddetti
İddialara göre, Ayşe Tokyaz, C.K.’nın evlenme teklifini yaş farkı nedeniyle reddetti. C.K., “son kez görüşmek” talebiyle üniversiteli kızı Küçükçekmece’deki evine çağırdı. Burada genç kızın alıkonulduğu ve tartışmanın c*nayetle sonuçlandığı öne sürüldü.
13 Temmuz'da Eyüpsultan’da bir yol kenarındaki valiz içinde çıplak halde c*sedi bulunan Ayşe Tokyaz'ın öld*rüldükten sonra valize konularak taşındığı tespit edildi. Güvenlik kameraları ve polisin çalışmaları, c*seti taşıyan kişinin C.K. olduğu, diğer şüphelilerin ise evden çıkarma ve valizi bırakma aşamasında görevli olduğu yönünde verdiği ifadelerle teyit edildi.
Kan İzlerini Silmek İçin Planlı Eylem
Soruşturmada, C.K. ve yanında bulunan kişilerin evi gece vakti kırmızıya boyayarak kan lekelerini gizlemeye çalıştığı belirlendi. Ayrıca, c*set koyulan valizi bıraktıktan sonra motosikletli bir şahıs aracılığıyla anahtarın temizlikçisi konumundaki kişiye gönderildiği, evdeki kan izlerini temizletme planı yapıldığı da tutanaklara geçti.

'Zorla Tutuldu ve Şiddet Gördü'
Ayşe Tokyaz'ın ikiz kardeşi E.T., kardeşinin “zorla tutulduğunu” iddia etti. E.T., evde Ayşe Tokyaz’ın yüzünün mosmor ve kolunun da morluk içinde olduğunu söyledi. Ayrıca kardeşinin tehdit edildiğini, "Senin bilmediğin şeyler var" diyerek ikazlarla susturulduğunu aktardı. E.T., açamadığı telefonun kırıldığını, iletişimin kesildiğini ve şiddetin izlerinin net olduğunu ifade etti.

Aile, Güçlü Bağlantılardan Kaygılı
Ayşe Tokyaz’ın ikiz kardeşi E.T., yaşanan sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Olayın ardından C.K.’nın evine gittiğini belirten E.T., “Ayşe’nin nerede olduğunu sorduğumda, kendisi onu Mall of İstanbul AVM’ye bıraktığını söyledi. Ancak buna inanmadım ve 'Ayşe içeride mi?' diye tekrar sordum. C.K., sert bir tutumla ‘İçeride değil, buradan git’ diyerek beni uzaklaştırmaya çalıştı. Bu esnada kapı önünde kardeşime ait ayakkabıları fark ettim ve 'Eğer gitmişse ayakkabılar neden burada?' diye sordum. Şüpheli ise 'Unutmuştur' yanıtını verdi,” dedi.
E.T., yaşananların ardından aynı gece Halkalı Polis Merkezi’ne giderek resmi ifadesini verdiğini, sabah saatlerinde karakoldan ayrıldığını kaydetti. Açıklamalarında, şüpheli C.K.’nın eski bir emniyet mensubu olmasının ve arkasındaki güç ilişkilerinin süreci etkileyebileceğine dair kaygılarını da dile getirdi. E.T., Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ve ilgili savcılığa başvurarak resmi şikayette bulunduklarını, ailenin soruşturma sürecini yakından takip ettiğini ve adli sürecin adil şekilde ilerlemesi için kamuoyu desteği beklediklerini belirtti.
6 Gözaltı ve Adli İşlemler
Cinayetle bağlantılı olarak C.K. ile birlikte toplam 6 kişi gözaltında tutuluyor. Şüphelilerin, öld*rme, delil gizleme ve cinayete yardım etmek gibi suçlamalarla sorgulandıkları öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözaltı süresini adli işlemlerle uzatabileceği belirtiliyor.

Reyhanlı'ya Defnedilecek
Ayşe Tokyaz’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından, memleketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gönderildi. Ailenin taziye süreci başlatıldı ve cenazenin Reyhanlı Aile Mezarlığı’na defnedileceği açıklandı.