Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Kayseri’deki Olaylara Suriyeli Komutanlar Açıklama Yaptı

Kayseri’deki Olaylara Suriyeli Komutanlar Açıklama Yaptı

Kayseri'de meydana gelen olayların ardından, Suriye Milli Ordusu komutanları bölgede yaşanan karışıklıklara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Halkı provokasyonlara kapılmamaya çağırdılar.

Kayseri'de meydana gelen olayların ardından, Suriye Milli Ordusu komutanları bölgede yaşanan karışıklıklara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Halkı provokasyonlara kapılmamaya çağırdılar.

Kayseri’deki Olaylara Suriyeli Komutanlar Açıklama Yaptı

Suriyeli bir kişinin 5 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa tecavüz etmesi üzerine Kayseri’de çıkan olaylar, Türkiye’nin kontrolündeki Suriye bölgelerine de sıçradı. Bu gelişmeler üzerine, Suriye Milli Ordusu 2. Kolordu Komutanı Fehim İsa ve Şamiye Cephesi komutanı Ebul İz önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye Milli Ordusu 2. Kolordu Komutanı Fehim İsa, Kayseri’de başlayan ve Türkiye’nin kontrolündeki Suriye bölgelerine yayılan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, halkı provokatörlere karşı uyardı. "Özgürleştirilmiş bölgelerde görevini yerine getiren Türk kardeşlerimize saldıran, kamu malları ile özel mülklere zarar veren provokatörlere uymamamız gerek," diyen Fehim İsa, "Fitne ateşi yakan, fitneye körük ile gidenlerin peşine takılmamamız gerek. Türk bayrağına saygılı olmamız gerek," ifadelerini kullandı. Ayrıca, devrim bayrağının kutsal olduğu gibi Türk bayrağının da kutsal ve önemli olduğunu vurguladı.

"Halkımızı İtidalli Davranmaya Çağırıyoruz"

Şamiye Cephesi komutanı Ebul İz, yaptığı açıklamada, Suriye halkının mücadelesinde yanlarında olan Türk halkının bir takım ırkçılarla karıştırılmaması gerektiğini belirtti. Ebul İz, "Kurtarılan bölgelerin yaşadığı güvenlik ve istikrarın sürdürülmesi önemlidir. Cephe El Şamiye liderliği, üyelerine güvenlik ve emniyeti sağlamak, kamu ve özel kurumları korumak için talimatlar verdi. Bu nedenle devrimci halkımızı itidalli davranmaya ve meşru taleplerini barışçıl bir şekilde ifade etmeye çağırıyoruz," dedi.

"Sivil Barışı Korumanın Önemi"

Sivil barışın korunmasının önemine değinen Ebul İz, "İnsanlara veya mallara yönelik her türlü sabotaj veya suistimal eylemini güçlü bir şekilde kınıyoruz. Barışçıl hareketin, barış içinde bir arada yaşamanın ve halkın tüm bileşenleri arasındaki karşılıklı saygının imajını çarpıtanlardan hesap sormak için çalışacağız," ifadelerini kullandı. Müşterek Kuvvetler de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilgili kurumlarıyla temas halinde olduklarını belirterek, özgürleştirilmiş bölge halkını provokatif amaçlı kişilerin peşinden gitmemeye çağırdı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız