Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | İçişleri Bakanı Yerlikaya: 8-15 Ağustos Tarihlerinde 447 Bin 672 Araca İşlem Yapıldı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 8-15 Ağustos Tarihlerinde 447 Bin 672 Araca İşlem Yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8-15 Ağustos tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin denetlediği 1 milyon 971 bin 985 araçtan 447 bin 672'sine işlem yapıldığını açıkladı. Aşırı hız ve trafik güvenliği konusuna dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8-15 Ağustos tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin denetlediği 1 milyon 971 bin 985 araçtan 447 bin 672'sine işlem yapıldığını açıkladı. Aşırı hız ve trafik güvenliği konusuna dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 8-15 Ağustos Tarihlerinde 447 Bin 672 Araca İşlem Yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8-15 Ağustos tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerin sonuçlarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, bu dönemde toplam 1 milyon 971 bin 985 araç denetlendi. Denetimler sonucunda, 447 bin 672 araca ve sürücüye çeşitli işlemler uygulandı.

Denetimler sırasında 275 sürücü, mevzuata uygun olmayan araçlarda ışıklı veya sesli uyarı cihazları kullanmaktan dolayı işlem gördü. Ayrıca, 134 bin 588 sürücü hız ihlali nedeniyle cezalandırıldı. 26 bin 165 araç periyodik muayenesiz olarak kullanılırken, 17 bin 772 sürücü emniyet kemeri takmadığı için işlem gördü. 16 bin 102 sürücü belgesiz araç kullanırken, 9 bin 710 araç sahibi ise zorunlu mali sorumluluk sigortasını yaptırmamıştı.

Aşırı Hız ve Trafik Güvenliği

Bakan Yerlikaya, 2024 yılının ilk 7 ayında yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının %35’inin aşırı hız nedeniyle meydana geldiğini belirtti. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla aşırı hızla etkin bir mücadele yürütüldüğünü vurguladı. Bu bağlamda, şehir içleri ve otoyollarda ortalama hız tespit sistemleri ile mevcut mobil radar araçları, yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil “Mobil Hız Tespit Sistemleri” ile güçlendirildi.

Yerlikaya, vatandaşları trafik kurallarına uymaya ve aşırı hız yapmamaya çağırdı. Emniyet kemerinin kullanımının önemine dikkat çekerek, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız