Furkan Apartmanı Deprem Davasının Üçüncü Duruşması Gerçekleşti

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı davasının üçüncü duruşması gerçekleşti. Duruşmada, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerine devam kararı alındı ve bilirkişi raporunun yetersizliği nedeniyle duruşma 8 Mart tarihine ertelendi.
Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Mustafa Kökmen Bulvarı'nda bulunan Furkan Apartmanı, Kahramanmaraş merkezli depremin etkisiyle yıkıldı. Olayda enkaz altında kalan 51 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda tutuklu 4 sanık ile tutuksuz 2 sanık hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.
Soruşturma tamamlandıktan sonra Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar Yılmaz Şahin Y., Faik Ö., Nejdet A. ve Eyüp Ö. ile tutuksuz sanıklar Abdullah Devrim S. ve Hasan Hüseyin S. hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.
Davanın üçüncü duruşması, tutuklu sanıkların SEGBİS üzerinden katılımıyla Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Mahkeme, ilk duruşmada talep edilen bilirkişi raporunun yetersiz olduğuna karar verdi. Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, yeni bir bilirkişi raporu almak için davayı erteleyerek, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma, 8 Mart 2024 tarihine ertelendi.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.