Deprem Bölgesinde Skandal: Hurda Araçların Şasi Numaralarını Değiştiren Şebeke Çökertildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören araçlarla yasa dışı kazanç elde eden şebeke ortaya çıkarıldı.
Deprem Bölgesinde Skandal: Hurda Araçların Şasi Numaralarını Değiştiren Şebeke Çökertildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören araçların şasi numaralarının değiştirilerek yasa dışı olarak satışa sunulduğu bir şebekeyi takibe aldı. Yapılan 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Ankara merkezli İstanbul ve Eskişehir illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 19 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda, 659 adet 9×19 mm fişek, araçlarla ilgili vekaletname belgeleri ve 11 adet karşılıksız sahte plaka ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin satın aldıkları hurda araçların şasi numaralarını yurtdışındaki yabancı kimlikli ortakları aracılığıyla getirtilen aynı model araçlarla değiştirerek toplamda 35 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Şebeke Çökertildi

El konulan ve şasi numaraları değiştirilmiş olan 35 otomobil ise Ankara Emniyet Müdürlüğü otoparkında sergilendi. Şüphelilerin otomobilleri yurt genelinde galeri ve internet ilanları üzerinden satışa çıkardığı ve bu şekilde yasa dışı kazanç elde ettiği tespit edildi. Otomobillerin girişlerinin yasal olduğu ancak çıkış işlemlerinin yapılmadığı belirtildi.

Şebeke Çökertildi3

Şebeke Çökertildi4

Şebeke Çökertildi5

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.