Antalya’da araç boyacılığı yapan Cumali Orhan, internet üzerinden 90 bin TL’ye kazalı ve trafikten men bir araç satın almak istedi. Ancak, adına düzenlenen ruhsata güvenip ücreti peşin yatırdıktan sonra, satın aldığını düşündüğü aracın aslında satılık olmadığını ve başkasına ait olduğunu öğrendi. Orhan, “Hayali bir aracı satın aldım. 1,5 yıllık birikimimi bir adam 15 dakikada aldı” dedi.

Dolandırıcılık Olayının Detayları

Orhan, internetten 105 bin TL’ye satışa çıkan kazalı bir aracı satın almak için A.S. ile iletişime geçti. Taraflar 90 bin TL’ye anlaştı ve Orhan, Kırşehir’deki araca bakmaları için kuzenlerini belirtilen adrese yönlendirdi. Kuzenlerinin aracı görmesi üzerine satış işlemleri başladı ve Orhan, A.S.'nin bulduğu kişiye vekalet vererek, kendi adına düzenlenen ruhsata güvenip 90 bin TL’yi karşı tarafa gönderdi.

Dolandırıldığını Anlama Anı

Ardından aracı almak için oto servisi arayan Orhan, aracın satılık olmadığını ve ruhsat sahibinin başka bir kişi olduğunu öğrendi. Ruhsatı kontrol eden Orhan, ilandaki aracın plakasıyla adına düzenlenen ruhsattaki plakada sadece bir harfin farklı olduğunu görünce dolandırıldığını anladı.

Dolandırıcılık Sonrası Yaşananlar

Orhan, "Benim adıma hazırlanan sahte bir ruhsat, noter huzurunda imza atıyormuş gibi sahte bir sözleşme. Biz de adama güvendik. Aracın plakası ile bizim almak istediğimiz aracın plakası arasında tek bir fark var. Biz bunu kaçırdık. Gördüğüm aracın plakasında EH, bizimkinde EM yazmışlar. Tek harfi değiştirmiş, bunu ben fark etmedim” dedi.

Orhan, kendisini dolandıran kişiye de seslenerek, “Bu işi yaptığına göre onun çoluğu çocuğu yok, vicdanı da yoktur. Benim iyi niyetimi kullanıp bana zarar veriyorsa insan değildir, hayvandan da sayılmaz. Vidanı varsa benim paramı ödesin. Hakkımı helal etmiyorum. Bu dünyada olmazsa bile öbür dünyada illaki karşılaşacağız” ifadelerini kullandı.

Isparta’da FETÖ'den aranan esnaf ve ihraç öğretim elemanı yakalandı Isparta’da FETÖ'den aranan esnaf ve ihraç öğretim elemanı yakalandı

Kaynak: İHA