Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
12°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Yöreler Renkler Festivali’nde Final Yapıldı

Yöreler Renkler Festivali’nde Final Yapıldı

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 9’uncu Yöreler Renkler Festivali, dokuz gün süren kültürel etkinliklerin ardından Atatürk Kent Meydanı’nda sona erdi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 9’uncu Yöreler Renkler Festivali, dokuz gün süren kültürel etkinliklerin ardından Atatürk Kent Meydanı’nda sona erdi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yöreler Renkler Festivali’nde Final Yapıldı

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 9’uncusunu düzenlediği Yöreler Renkler Festivali, dokuz gün süren kültürel etkinliklerin ardından Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda tamamlandı. Festival boyunca Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı, Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçileri ağırladı. Her gece farklı yörelere ait konserler ve halk dansları sergilendi.

akdenizgercek-yoreler-renkler-festivalinde-final-yapildi-2.webp

Gaziantepliler Gecesi’nde Baklava Yarışması İlgi Gördü

13 Eylül Cumartesi günü Antalya Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Gaziantepliler Gecesinde Mustafa Açıkgöz ve Adem Panayır sahne alırken, davul ve zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynandı. Katılımcılar arasında yapılan baklava yeme yarışması ise büyük ilgi topladı. Yarışmacılar belirlenen süre içinde en fazla baklavayı yemeye çalıştı. Etkinliğin sonunda meydanda çiğ köfte, baklava, tulumba ve lokma tatlısı dağıtıldı.

akdenizgercek-yoreler-renkler-festivalinde-final-yapildi-1.webp

Yozgat ve Avşar Geceleri Renk Kattı

Aynı gün Antalya Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla Durmuş Göç ve Veysel Yalvaç sahne aldı. 14 Eylül Pazar gecesi ise Dünya Avşarlar Derneği’nin destekleriyle Ayten Kılınç ve Gül Ağacı Türk Halk Müziği Grubu izleyicilerle buluştu. Etkinlikler boyunca yöresel danslar, konserler ve lezzetler ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız