Antalya’nın Serik ilçesinde, gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış sırasında düşen yıldırım orman yangınına neden oldu. Sarp arazide başlayan alevlere Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hem havadan hem de karadan hızlı bir şekilde müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alınan yangında 2 hektarlık yeşil alan zarar gördü.
Gece Yarısı Yıldırım Düştü: Demirciler Mahallesi Teyakkuza Geçti
Yangın, Serik ilçesine bağlı Demirciler Mahallesi Bozburun mevkisindeki ormanlık alanda meydana geldi. Gece saatlerinde bölgede etkili olan gök gürültülü sağanak yağış sırasında ormanlık alana yıldırım isabet etti. Yıldırımın düşmesiyle birlikte sarp arazide alevler hızla yükselmeye başladı. Karanlığı delerek ormandan yükselen dumanları ve alevleri fark eden mahalle sakinleri, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek yardım istedi.

Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale: 2 Hektar Alan Kül Oldu
İhbarın ardından bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Serik Orman İşletme Şefliği ekipleri ve yangın söndürme araçları sevk edildi. Yangının daha fazla büyümesini önlemek amacıyla 1 helikopter, 6 arazöz ve çok sayıda orman işçisiyle alevlere müdahale edildi. Ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü koordineli çalışmalar neticesinde yangın çevreye yayılmadan kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 2 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmaları sürerken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.