Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ partisinin İl Başkanları İstişare Toplantısı için geldiği Antalya'da 19 Ocak'ta yaptığı konuşmada, "Son bin yılda gerçekleşen hiçbir Haçlı Seferi, Erdoğan'ın ve AKP'nin Türk milletine ve Türk devletine verdiği zararı vermemiştir" demişti. Bu konuşmasından bir gün sonra "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla Ankara'da gözaltına alınan, savcılık ifadesinin ardından da "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla tutuklanan Ümit Özdağ hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Ümit Özdağ'ın Dosyası Antalya Adliyesi'ne Gönderildi
ÖZDAĞ BERAAT ETTİ
Davanın üçüncü duruşması 24 Aralık 2025 (bugün) İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık avukatlarının savunmasını alındıktan sonra duruşmada karar açıklandı. Hakim, “suç unsurlarının oluşmadığı” gerekçesiyle Özdağ’ın beraatına karar verdi.
"HUKUK ADINA ELBETTE SEVİNDİRİCİDİR, ANCAK BU SEVİNÇ YANILTICIDIR"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kararın ardından adliye önünde açıklama yaptı. Özdağ, "Ankara’da bir restoranda yemek yerken, hakkımdaki iddia gerekçe gösterilerek onlarca polis tarafından gözaltına alındım. Aynı gece İstanbul’a getirildim ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, yaklaşık 25 santimetrelik bir kalasın üzerinde geceyi geçirmek zorunda bırakıldım. Ertesi gün tutuklama talebiyle Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildim. Bu süreçte, Kayseri’deki olayları tahrik ettiğim iddiasıyla tutuklandım. Bugün ise, cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından beraat ettim. Bu karar, hukuk adına elbette sevindiricidir; ancak bu sevinç yanıltıcıdır. Çünkü hukuk yalnızca sonuçtan ibaret değildir, bir bütündür ve aynı zamanda bir süreçtir" dedi.