Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin İlk Etabı Manavgat’ta

Manavgat Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Yağlı Pehlivan Güreşleri, Türk kültürünün ata sporu geleneğini genç kuşaklara taşıyor.
Miniklerden Büyüklere Kıyasıya Rekabet
İlk gün gerçekleşen müsabakalarda Minik 1 ve 2, Teşvik 1 ve 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük ve Küçük Orta Büyük kategorilerinde pehlivanlar er meydanında güreşerek büyük heyecan yarattı. Güreşler, hafta sonu yapılacak karşılaşmalarla devam edecek.
Manavgat Belediyesi’nden Ücretsiz Ulaşım Desteği
Manavgat Belediyesi, güreş severlerin er meydanına rahat ulaşabilmesi için 17 ve 18 Mayıs tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi önünden güreş alanına ücretsiz servisler kaldıracağını duyurdu.
Başkan Kara: “Ata Sporumuzu Genç Nesillere Taşıyoruz”
Manavgat Belediye Başkanı Op. Dr. Niyazi Nefi Kara, açılışta yaptığı konuşmada, yağlı güreşin Türk kültüründe taşıdığı önemi vurguladı. “Yağlı güreş bizim özümüz, kültürel mirasımızdır. Bu spor sadece yaşatılmıyor, gençlere de aktarılıyor. 2 bine yakın pehlivanın Manavgat Ilıca Er Meydanı’nda buluşması bunun en güzel göstergesidir” dedi.
Kara, güreşlerin dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiren önemli bir spor olduğunu belirterek, “Er meydanı centilmenliğin ve sporun birleştirici gücünün sahnesidir. Manavgat, sporun başkenti olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.