Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Manavgat | Turizm Ekonomisi için Manavgat’tan Kritik Uyarı

Turizm Ekonomisi için Manavgat’tan Kritik Uyarı

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 6 milyon turist hedefleyen Manavgat için koşullu kredi ve finansal destek çağrısında bulundu.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 6 milyon turist hedefleyen Manavgat için koşullu kredi ve finansal destek çağrısında bulundu.

KAYNAK: Bülten
Turizm Ekonomisi için Manavgat’tan Kritik Uyarı

Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yaklaşan 2026 turizm sezonu öncesinde bölge ekonomisinin en kritik sorununa dikkat çekti: Finansmana erişim. Turizmin Manavgat için sadece bir sektör değil, tüm ticaretin lokomotifi olduğunu vurgulayan Güngör, işletmelerin hazırlık sürecinde yalnız bırakılmaması gerektiğini savundu.

turizm-ekonomisi-icin-manavgattan-kritik-uyari

Hedef 6 Milyon Turist

Antalya'nın 2025 yılını 17,5 milyonun üzerinde turistle kapattığını ve bunun yaklaşık 6 milyonuna Manavgat'ın ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Güngör,

"Antalya genelinde 18 milyon, Manavgat özelinde ise 6 milyonun üzerinde turist ağırlamayı hedefliyoruz. Ancak bu hedeflere ulaşmak için konaklamadan tarıma, tekstilden inşaata kadar tüm sektörlerimizin sezona finansal olarak güçlü girmesi gerekiyor."

turizm-ekonomisi-icin-manavgattan-kritik-uyari

"Artan Maliyetler İşletmeleri Zorluyor"

Enflasyonist ortamda işletme sermayesi ihtiyacının katlandığını belirten Güngör,

"İşletmelerimiz yenileme yatırımları, bakım-onarım ve personel istihdamı gibi kalemlerde ciddi bir yükle karşı karşıya. Uygun faiz oranlı, uzun vadeli ve kolay erişilebilir kredi imkânları sağlanmalıdır. Bu destek sadece turizmi değil, ona bağlı tüm tedarik zincirini canlandıracaktır."

"Manavgat Güçlü Olursa Türkiye Güçlü Olur"

MATSO olarak ilgili bankalar ve kurumlar nezdinde temasları sürdürdüklerini kaydeden Güngör, üyelerinin sorunlarını en üst mercilere taşımaya kararlı olduklarının altını çizdi. Turizmde yaşanacak bir tıkanıklığın istihdamı ve üretimi doğrudan vuracağını söyleyen Güngör, sezon öncesi acil bir "Finansman Paketi" beklentisi içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız