Trebenna Antik Kenti’nin İsmi Konyaaltı’nda Okuma Eviyle Buluştu!

Konyaaltı Belediyesi, tarihi Trebenna Antik Kenti’nin adını taşıyan ‘Trebenna Okuma Evi’ni kitapseverlerle buluşturdu. İlçeye kazandırılan yeni kültürel alan, sakin ve verimli bir okuma ortamı sunuyor.
Trebenna Antik Kenti’nin İsmi Konyaaltı’nda Okuma Eviyle Buluştu!

Konyaaltı Belediyesi, Trebenna Antik Kenti’nin adını taşıyan ‘Trebenna Okuma Evi’ni vatandaşların hizmetine sundu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, açılış töreninde, “Tarihin ve kültürün zenginliğiyle bizlere ilham veren Trebenna Antik Kenti’mizin adını taşıyan okuma evimizi, ilçemize kazandırdık” dedi. HayatPark içinde hizmete giren Trebenna Okuma Evi, sakin ve huzurlu bir ortam sağlayarak vatandaşlara kitaplarla buluşma imkânı sunuyor.

akdenizgercektrebenna-antik-kentinin-ismi-konyaaltinda-okuma-eviyle-bulustu2-001.webp

Modern ve Fonksiyonel Alan

Okuma evinde 20 kişilik çalışma masası, 10 kişilik okuma koltuğu ve 4 bin kitap bulunuyor. Hafta içi her gün 10.30-19.30 saatleri arasında hizmet verecek kütüphane, öğrenciler ve kitap tutkunları için sessiz ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmayı hedefliyor.

Başkan Kotan: “Konyaaltı’nı Daha da Güzelleştireceğiz”

Açılışta konuşan Cem Kotan, “Bugün burada Konyaaltı için çok anlamlı bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. İlçemizde yer alan antik kentlerimizin isimlerini ilçemizin 8 noktasında farklı yerlerde değerlendirmeye karar verdik. Bugün de bu açılışların ilkini gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

akdenizgercektrebenna-antik-kentinin-ismi-konyaaltinda-okuma-eviyle-bulustu3-001.webp

CHP Yöneticilerinden Tam Destek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, açılışta yaptığı konuşmada, “Ben, Antalya’da beş yıl öğrencilik yapmıştım. Bugün buraya gelmeden önce Sayın Başkanım ile birlikte beşinci kreşimizi açtık. Atıl bir durumda olan okulu çocuklara hizmete sunmuş. Doğanın içerisinde çocukların daha rahat nefes alabileceği bir yer. Konyaaltı Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak:Konyaaltı Belediyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.