Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Antalya | TES-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu Antalya'da Üyelerle Buluştu! "Bıçak Kemiğe Dayandı"

TES-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu Antalya'da Üyelerle Buluştu! "Bıçak Kemiğe Dayandı"

TÜRK- İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve TES-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, 5 Ekim 2024 Cumartesi günü TES- İş Sendikası Antalya Şubesi’ni ziyaret etti.

TÜRK- İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve TES-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, 5 Ekim 2024 Cumartesi günü TES- İş Sendikası Antalya Şubesi’ni ziyaret etti.

TES-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu Antalya'da Üyelerle Buluştu! "Bıçak Kemiğe Dayandı"

Toplantıya TES-İş Genel Başkan Yardımcısı Hukuk İşleri Sorumlusu Dural Karakoç, TES-İş Antalya Şube Başkanı Abdullah Kayser, TES- İş Antalya Şubesi Genel Sekreteri Kayıhan Türkmen, TES-İş Sendikası Antalya Şubesi Mali Sekreteri Muzaffer Çobanlar, TES- İş Sendikası Antalya Şube Teşkilat Sekreteri Mehmet Diker, TES- İş Sendikası Antalya Şube Eğitim Sekreteri Cengiz Soylu katıldı. 


“EYLEM KARARI ALDIK”

Toplantıda konuşan İrfan Kabaloğlu, “Son üç yıl Türkiye ekonomik açıdan çok sıkıntılı bir süreç geçiriyor. Enflasyonun çok yüksek, olmasına rağmen, TUİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları maalesef düşük gösteriliyor. Yaklaşık 20 yıldır vatandaşlarımızın alım gücü her geçen gün erimiş durumda. Artık bıçağın kemiğe dayandığı bir noktaya geldik. Biz TÜRK İş’in üyesiyiz, TÜRK İŞ’'e bağlı, sendikalardan bir tanesi de biziz.  Enerji iş kolundayız.  Türk-İş sizin de bildiğiniz gibi 8 Temmuz’dan beri bir eylem kararı aldı. Bu eylemleri diğer konfederasyonlarla birlikte uygulamaya başladık. Biz 8 Temmuz’da ilk önce tweetle başlayan eylemlerimiz daha sonra bölge toplantılarıyla devam etti. Hepinizin bildiği gibi il temsilciliklerinde basın açıklaması yapıldı. Ve daha sonra da Çerkezköy ve Zonguldak'ta kitlesel eylem yapıldı” dedi.


“ÜNİVERSİTEDE ÇOCUK OKUTMAK İMKANSIZ HALE GELDİ”

Kabaloğlu, “TÜRK-İş'e bağlı sendikaların Güneydoğu ve İç Anadolu'daki başkanlarının birlikte bu eylemlerle ilgili bir toplantı, Kemer’de düzenlendi ve bundan sonraki yol haritamızla ilgili yapacağımız çalışmaları orada durum değerlendirmesi yapıp arkadaşlarımızı ve kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bu ayın 20’sinde hepinizin bildiği gibi Ankara'da büyük bir eylemimiz var. Hepinizi bekliyorum öncelikle temsilci arkadaşlarımızı bekliyorum. Komitenin başında da görevi bize verdiler. Umarım demokratik haklarımızı orada dillendirirken hiç kimseye bir şey olmaz. Artık mutfaklar yangın yeri. Ev kiraları, aldığımız ücretlerimizin yarısı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Üniversitede çocuğu okuyan üyelerimiz, çalışanlarımız, arkadaşlarımız, çocuklarını okula göndermekte zorluk çekiyor maalesef.  Kıdem tazminatıyla ilgili yine bir şeyler konuşulmaya başlandı. Vergideki adaletsizlik hepinizin bildiği gibi uzun yıllardır var. Biz ne istiyoruz?  ‘Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın’ istiyoruz. Hele son dönemlerde bu emeklilikle ilgili haksızlıklar çıkmış durumda. Bir günde bile yüzde 35 emeklilik maaşlarının bağlanmasında fark oluşuyor. Bütün bunlar bizim TÜRK- İş‘in öncelikli konuları. Bunları biz meydanlarda haykırarak sonuç alınıncaya dek mücadelesini TÜRK- İş olarak vereceğimizi bilmenizi istiyorum” şeklinde konuşmasını sürdürdü.  


“TÜRKİYE’DE GELİŞİM YOK”

TÜRK-İş’in sorumluluk sahibi bir sendika olduğunu ifade eden İrfan Kabaloğlu, “TÜRK-İş ülkenin içinden geçtiği durumu çok yakından biliyor. TÜRK-İş, kaos üreten bir sendika değil. Sorumluluk sahibi bir sendikadır. Türkiye’de görsel olarak büyük değişimler var, ama Türkiye'de maalesef gelişim yok. TÜRTK-İŞ'e bağlı sendikaların üyeleri bu ayın 20’sinde Ankara'da büyük bir mitingle bu sorunları dile getirecek. Umut ediyoruz iktidar bunları görür, bunlara cevap verir ve bozulan huzurumuzu, bozulan ekonomimizi düzeltmek için adımlar atar. Eğer bu adımlar atılmazsa bu ülkede barışın, huzurun olmayacağını biz üyelerimizden aldığımız tepkilerle görüyoruz. O yüzden iktidarın daha sorumlu davranma ya davet ediyoruz. İnsanların geçinemediği ailelerini hiç incelemediği, çocuklarının gözüne bakarak onların taleplerini yerine getiremediği zaman o toplumda tabii ki huzursuzluklar, sıkıntılar başlar. Kiracılarla ev sahibi arasında bu yıl yaklaşık 90 kişi ölmüş durumda, türlü kavgalarını ve mahkemelik durumlarını söylemiyorum. Bu maaşla çalışanların bu ücretleri ödemesi mümkün değil. 1984 yılında Antalya’ya asker olarak geldim. Burada yaşamak güzel ama ekonominin de güzel olması lazım. Şeffaf katılımı bir anlayışla sendikamızı yönetmeye çalışıyoruz” dedi 


ÜCRET FARKI OLUŞTU

TES-İş Genel Başkan Yardımcısı Hukuk İşleri Sorumlusu Dural Karakoç, “Ben Antalya’da yaşıyorum ve geçinemiyorum. Zordayız geçinemiyoruz diyoruz. Ev kiraları çok yüksek. Ücret farkı oluştu. Maaşlarda çok kaybımız oluyor. 2024 yılı ekmeli yılı diyorlar şu an baktığınızda emekliler geçinemiyor. Asgari ücret çok düşük. Önceden insanlar emekli olunca bir ev ve araba alabiliyordu. Bu ülkeyi yönetenlerin aklını başına alması lazım bu gidişat değil. Zenginin de fakirin de huzuru yok. Bu ülkeyi yönetenlerin aklını başına alması lazım. Almazlarsa eylemler tırmanarak devam edecek” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ”

TES- İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Abdullah Kayser ise, “Uzun süredir genel merkezimizin genel kurulunu yaptığımızdan itibaren burada çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biliyorsunuz biz bir de toplu sözleşmemiz çerçeve protokolünü 2023. 9 Mayıs'ta imzaladık. Son yılların en güzel sözleşmesi oldu. Antalya şube olarak, geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız