Tarihi Kaleiçi’nde Çöp Yığınları! Vatandaşlar Tepkili

Antalya’nın simge noktalarından Kaleiçi, yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrarken, sokak aralarında biriken çöpler görüntü kirliliğine neden oluyor. Esnaflar ve ziyaretçiler tarafından bırakılan çöplere Kaleiçi’nde oturan vatandaşlar tepki gösteriyor.
Tarihi Kaleiçi’nde Çöp Yığınları! Vatandaşlar Tepkili

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alan ve tarihi dokusuyla kentin en önemli turistik bölgelerinden biri olan Kaleiçi, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri haline geliyor. Özellikle akşam saatlerinde dar sokaklarda yaşanan kalabalık, bölge esnafına da hareketlilik kazandırıyor. Ancak bu yoğunluk, beraberinde ciddi bir çöp sorununu da getiriyor. Esnafların çevreye bıraktığı çöp yığınları hem yerli oturan vatandaş için hem de turistler açısından kötü görüntü sağlıyor.

Tarihi Kaleiçi’nde Çöp Yığınları! Vatandaşlar Tepkili

“Konteyner Bile Koyulmuyor”

Yıllardır Kaleiçi’nde yaşadığını belirten ancak ismini vermek istemeyen bir vatandaş, oluşan çöp yığınlarının kötü görüntüyle birlikte, sinek istilasına da neden olduğunu söyledi. Vatandaş, “Muratpaşa Belediyesi’ne başvurduğumda, güvenlik gerekçesiyle konteyner konulamayacağı Valilik tarafından bildirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ilettim ama hiçbir gelişme yaşanmadı,” dedi.Tarihi Kaleiçi’nde Çöp Yığınları! Vatandaşlar Tepkili

Kanada'da En Güzel Sokak Seçilmişti

Vatandaş, söz konusu Hıdırlık Sokağı’nın 2016 yılında çiçeklendirilerek güzelleştirildiğini ve araç girişinin yasaklandığını hatırlattı. O dönem Kanada’da yapılan uluslararası bir değerlendirmede “en güzel sokak” seçildiğini belirtti.

Kaynak:Tayfun Akyatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.