Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da Olayların Yüzde 99,2'si Aydınlatıldı

Antalya'da Olayların Yüzde 99,2'si Aydınlatıldı

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Şubat ayı güvenlik ve asayiş verilerini paylaştığı toplantıda asayiş olaylarındaki yüzde 99,2'lik aydınlatma oranına dikkat çekti.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Şubat ayı güvenlik ve asayiş verilerini paylaştığı toplantıda asayiş olaylarındaki yüzde 99,2'lik aydınlatma oranına dikkat çekti.

KAYNAK: Bülten
Antalya'da Olayların Yüzde 99,2'si Aydınlatıldı

Antalya’da Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Antalya Valiliği Hükümet Konağında gerçekleştirilen Basın Bilgilendirme Toplantısı’na Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Antalya Jandarma Komutanı ve Tümgeneral Ahmet Kavukcu katıldı.

Asayiş Olaylarının Yüzde 99,2’si Aydınlatıldı

Antalya’nın huzur ve güvenliği için Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik bölgelerinde asayiş suçlarına yönelik çalışmaları açıklayan Vali Şahin, şubat ayında il genelinde toplam 8 bin 92 asayiş olayının meydana geldiğini ve olayların yüzde 99,2’sinin aydınlatıldığını açıkladı.

Söz konusu olayların 2 bin 622’sinin kişilere, 991’inin malvarlığına, 91’inin millete ve devlete, bin 337’sinin ise topluma karşı işlendiğini; ayrıca 3 bin 51 olayın takibi şikâyete bağlı suçlar kapsamında yer aldığını ifade etti. Vali Şahin, çeşitli suçlardan aranan 5 bin 115 şahsın yakalandığını, bunlardan 878’inin tutuklandığını belirtti.

2 Bin 775 Adet Uygulama

İl genelinde bin 941’i şok uygulama olmak üzere toplam 2 bin 775 uygulama gerçekleştirildiğini belirten Vali Şahin, uygulamalar kapsamında 1 milyon 75 bin 733 şahıs ve 886 bin 191 aracın sorgulandığını söyledi. Yapılan uygulamalarda 200 tabanca, 4 uzun namlulu silah, 163 av tüfeği, 39 kurusıkı tabanca, 956 fişek, 259 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Ayrıca 13 çalıntı oto, 41 çalıntı motosiklet, 8 çalıntı elektrikli bisiklet ele geçirilirken, 4 milyon 87 bin TL değerinde ziynet eşyası, 94 bin TL nakit para ve 104 bin TL değerinde döviz ele geçirilmiştir” açıklama yapıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlara 119 Operasyon

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında toplam 119 operasyon gerçekleştirildiğini açıklayan Vali Şahin, bu operasyonlarda 207 şüpheli şahsa işlem yapıldığını; 23 şahsın tutuklandığını, 26 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 158 şahsın ise serbest bırakıldığını belirtti. Vali Şahin, “Organize Suçlar ile mücadele kapsamında; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak suçundan 11 şüpheli şahsa işlem yapılmış, 4 şahıs tutuklanmıştır. Organize Suçlar ile mücadele kapsamında; 6136 SKM suçundan, 1 olayda 10 şüpheli şahsa işlem yapılmış, 2 şahıs tutuklanmıştır. Kaçakçılık Suçları ile mücadele kapsamında; 5607 SKM suçundan 1 olayda, 10 şüpheli şahsa işlem yapılmış, 3 şahıs serbest, 4 şahıs Adli Kontrol şartı ile serbest, 3 şahıs tutuklanmıştır. Aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 14 şahıs yakalanmıştır. Yapılan aramalarda 83 tabanca, 8 milyon 658 bin 400 kaçak makaron, 194 bin 660 içi doldurulmuş makaron, 9 bin 923 paket kaçak sigara, 2 bin 119 kilogram kaçak tütün, 874 kilogram nargile tütünü, bin 216 litre kaçak alkol, bin 684 adet kaçak elektronik sigara, bin 759 adet fişek, 70 av tüfeği fişeği, 21 av tüfeği, 5 şişe kaçak alkol, 514 adet kaçak emtia, 94 adet kaçak cep telefonu, 217 kaçak ilaç, 23 adet sahte para ve 323 adet tarihi eser ele geçirildi. Ayrıca 3 milyon 915 bin TL değerinde suçtan kaynaklanan mal varlığına el konuldu.” açıklamalarında bulundu.

subat-guvenlik-ve-asayis-verileri-antalyada-olaylarin-yuzde-992si-aydinlatildi

Narkotik Operasyonları

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Şubat ayında bin 6 narkotik operasyonu gerçekleştirildiğini ifade eden Antalya Valisi Şahin, bin 126 şüpheli şahsa işlem yapıldığını ve 126 şahsın tutuklandığını söyledi. Yapılan operasyonlarda 23 kilo 953 gram skunk, 194 kilo 162 gram esrar, 496 kök kenevir bitkisi, 140 gram kenevir tohumu, 3 kilo 567 gram kokain, 1 kilo 154 gram eroin, 22 kilo 974 gram metamfetamin, bin 259 adet bonzai, 2 kilo 282 gram bonzai ham maddesi, 3 bin 829 adet sentetik ecza ve 49 bin 604 adet ecstasy ele geçirildi. Ayrıca NARVAS projesi kapsamında ise 330 ihbar üzerine 924 uygulama yapıldı” dedi.

12 Bin 654 Yabancı Uyruklu Şahıs Sorgulandı

Şubat ayında 12 göçmen kaçakçılığı operasyonunda 13 şüpheli organizatör hakkında işlem yapıldı ve 4 kişi tutuklandı. Vali Şahin, “İnsan ticareti ile mücadele kapsamında icra edilen 3 ayrı operasyonda 4 şüpheli yakalanmış ve 4 yabancı uyruklu kadın kurtarılmıştır. Mobil Göç Noktalarında 5 bin 191, merkez ve dış ilçe birimlerince 7 bin 463 yabancı uyruklu şahıs sorgulandı. Bu kapsamda 37 Suriye uyruklu şahıs gönüllü geri dönüş kapsamında sınır dışı edildi, 60 yabancı uyruklu şahıs ise geri gönderme merkezine teslim edildi. Antalya genelinde toplam 113 bin 207 yabancı uyruklu şahsın oturma ve çalışma izinli olarak ikamet etmektedir” ifadelerine yer verdi.

398 Bin 451 Sürücü Denetlendi

Trafikte il genelinde 398 bin 451 sürücü denetlendi, 83 bin 306 şahsa idari para cezası uygulandı. 3 bin 188 araç trafikten men edildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Korsan taşımacılık kapsamında 68 şahsa, Engelli araçları için ayrılmış park yerlerini kullanan 2 bin 94 araca ve 3 E Scooter sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Meydana gelen bin 687 trafik kazasında maalesef 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, bin 79 vatandaşımız ise yaralandı" dedi.

11 Siber Suçlar Operasyonu

Siber suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 11 operasyonda 161 şüpheli kişi yakalandı. Kentte 61 şahıs tutuklandı, 72 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

299 Gemi ve Tekne Kontrol Edildi

Antalya'da Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Şubat ayında bin 230 saat seyir yapıldı. 299 gemi, tekne ve işletme kontrol edildi, 24’üne yasal işlem uygulandığı. Su Ürünleri Kanunu’na muhalefetten 6 şahsa 28 bin 380 TL idari para cezası uygulandı, 2 arama kurtarma görevinde 6 şahıs, 2 adet tıbbi tahliye görevinde 2 kişi sağ olarak kurtarıldı. Sahil Güvenlik unsurları tarafından 3 bin 914 şahsın sorgulaması yapıldı ve arama kaydı olan şahsa rastlanmadı.


Demre Açıklarında Düzensiz Göçmen Botu Kazası

Sabah saatlerinde Demre ilçesi Beymelek Mahallesi açıklarında yaşanan düzensiz göçmen olayıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şahin şunları kaydetti:

"09.03.2026 günü saat:06.00 sıralarında rinde kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu düzensiz göçmenlere ait bot tespit edilmiştir. Sahil Güvenlik ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan bot, yaptığı yüksek süratli manevralar nedeniyle Sahil Güvenlik teknesine temas etmiş ve göçmenlerden bir kısmı denize düşmüştür. Botta kalan düzensiz göçmenlerden bir kısmı ise acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyacak şekilde kıyıya ulaşmıştır. Sahile ulaşan 14 düzensiz göçmen Jandarma ekiplerimizce yakalanmış ve 7 göçmen ise Sahil Güvenlik ekiplerimiz tarafından denizden sağ olarak kurtarılmış olup ilk yardım ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılmıştır. Bahse konu olayda maalesef denize düşerek hayatını kaybeden 14 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığımız ile Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekipler karadan, denizden ve havadan arama kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, Valiliğimiz tarafından idari tahkikat başlatılmıştır."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız