Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
12°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Denize Girenlerde Sağlık Şikayetleri Çoğaldı

Antalya’da Denize Girenlerde Sağlık Şikayetleri Çoğaldı

Antalya'da deniz suyu sıcaklıklarında artış yaşanırken, kıyı bölgelerinden denize yoğun kirlilik oluştu. Sıcaklık ve kirlilik nedeniyle bazı organizmalar hızla çoğaldı. Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr.

Antalya'da deniz suyu sıcaklıklarında artış yaşanırken, kıyı bölgelerinden denize yoğun kirlilik oluştu. Sıcaklık ve kirlilik nedeniyle bazı organizmalar hızla çoğaldı. Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr.

KAYNAK: DHA
Antalya’da Denize Girenlerde Sağlık Şikayetleri Çoğaldı

Antalya'da deniz suyu sıcaklıkları hava sıcaklığına yaklaşırken kıyı bölgelerinden de denize yoğun kirlilik girişi oldu. Belek, Acısu, Beşgöz Deresi, Aksu ve Kopak Çayı gibi noktalardan gelen atıklar, deniz ekosistemini etkiledi. Sıcaklık ve kirlilik nedeniyle bazı organizmalar denizde hızla çoğaldı.

sahillerde-alarm-antalyada-denize-girenlerde-saglik-sikayetleri-cogaldi-2.webp

"Deniz Suyu Isındı, Kaşıntı ve Yanma Şikayetleri Arttı"

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, kentte özellikle Belek, Acısu, Beşgöz Deresi, Aksu ve Kopak Çayı gibi yerleşim alanlarının içinden geçen akarsular aracılığıyla ciddi miktarda atığın denize ulaştığını açıkladı.

sahillerde-alarm-antalyada-denize-girenlerde-saglik-sikayetleri-cogaldi-4.webp

Prof. Dr. Gökoğlu, "Su sıcaklığındaki artış ve kirlilik nedeniyle bazı organizmalar deniz içinde hızla çoğaldı. Bu organizmaların çoğalması, son dönemde denize giren bazı kişilerde kaşıntı ve yanma gibi şikayetlerin artmasına neden oldu. Antalya Körfezi'nde ciddi deniz kirliliği yok, ancak sıcaklık ve düşük düzeydeki kirlilik bile bazı organizmaların gelişmesini kolaylaştırabiliyor. Bu da zaman zaman olumsuz etkilere yol açabiliyor" ifadelerini kullandı.

sahillerde-alarm-antalyada-denize-girenlerde-saglik-sikayetleri-cogaldi-5.webp

"Denizden Önce ve Sonra Mutlaka Duş Alın"

Bu durumdan kaynaklanan hastalık belirtilerine dikkat çeken Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akman uyarıda bulundu ve şu bilgileri verdi:

"Deniz suyu sıcaklığının artmasıyla ortaya çıkan organizmalar, vücudumuzda kızarıklık, kaşıntı yapabilir. Nefes darlığına giden sonuçlara dahi neden olabiliyor. Kaşınma sonrasında vücutta deri bütünlüğü bozulduğu için enfeksiyon hastalıkları da gelişebilir. Hasta, önceden böyle bir öykü geçirdiyse denize hazırlıklı gitmeli. Denize girmeden dermatoloğunun verdiği ilaçları kullanması gerekiyor. Deniz öncesi ve sonrası kesinlikle duş alınmalı. Böyle bir durumla karşılaşıldığında hemen doktora başvurulmalı."

sahillerde-alarm-antalyada-denize-girenlerde-saglik-sikayetleri-cogaldi-3.webp

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız