Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve önceki dönem Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, sosyal medya hesabından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 yılı bütçesine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Düzen, belediyenin bütçesinde yer alan açık ve borçlanma kalemlerini eleştirerek “denk bütçe” vurgusu yaptı.
2026 Bütçesi: 47 Milyar TL Gider, 38 Milyar TL Gelir
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 mali yılı bütçesine göre, belediyenin toplam gideri 47 milyar lira, toplam geliri ise 38 milyar lira olarak öngörülüyor. Bütçedeki 9 milyar liralık açık, iç ve dış borçlanmayla kapatılacak.
Ramazan Düzen, paylaşımında bu tabloyu aktararak açığın 4 milyar lirasının iç borç, 5 milyar lirasının ise dış borç yoluyla finanse edilmesinin planlandığını ifade etti.

“Bu Bütçe Denk Hazırlanabilirdi”
Düzen, söz konusu bütçe yapısının zorunlu olmadığını savunarak dikkat çeken şu değerlendirmeyi paylaştı:
“Halbuki bu bütçe bir Milli Görüş dokunuşuyla borçlardan ve faizden arındırılarak denk bütçe olarak tanzim edilebilirdi.”