Muratpaşa’da 19 Mayıs Ruhuyla Ortak Geleceğe Vurgu

Muratpaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda müzik, dans ve birlik mesajlarıyla kutladı. Başkan Uysal, “Her gün 19 Mayıs, her yer Samsun” dedi.
Muratpaşa’da 19 Mayıs Ruhuyla Ortak Geleceğe Vurgu

19 Mayıs coşkusu Muratpaşa’da dalga dalga yayıldı. Etkinlikte müzik ve dans kadar Atatürk’ün mirasına sahip çıkma çağrısı öne çıktı.

Bayram Coşkusu Mavi ve Yeşille Buluştu

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş meşalesini yaktığı 19 Mayıs 1919’un 106’ncı yıl dönümü, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Şöleni, Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda gerçekleşti. Etkinliğe Belediye Başkanı Ümit Uysal başta olmak üzere meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Muratpaşa’da 19 Mayıs Ruhuyla Ortak Geleceğe Vurgu2

Halk Müziği ve Dansla Dolu Gece

Etkinlik, İstiklal Marşı’nın ardından Muratpaşa Belediyesi Gitar Orkestrası’nın performansıyla başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla coşkuya ortak olan yurttaşlar, İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Ardından Muratpaşa Belediyesi Halk Müziği Topluluğu sahne alırken, halk dansları ekibi de harmandalı ve halay gibi yöresel oyunlarla geceye renk kattı. Finalde ise sevilen sanatçı İhsan Güvercin sahneye çıkarak geceyi şarkılarla taçlandırdı.

Muratpaşa’da 19 Mayıs Ruhuyla Ortak Geleceğe Vurgu3

Başkan Uysal: “Her Gün 19 Mayıs, Her Yer Samsun”

Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye’nin geleceği için birlik ve dayanışma mesajı verdi. Uysal, “Artvin’den Muğla’ya, Edirne’den Hakkari’ye kadar farklılıklarımızı inkâr etmeden, birbirimize hoşgörüyle yaklaşarak kenetlenmemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmasını “Her gün 19 Mayıs, her yer Samsun diyerek yaşamalıyız” sözleriyle sürdüren Uysal, Atatürk'ün yolunda kararlılıkla yürümeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.