Muhittin Böcek'ten Özgürlük Çağrısı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 5 Temmuz 2025 tarihinde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak, 1 aydır Antalya Döşemealtı Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Böcek, CHP'li belediyelere yönelik başlatılan operasyon çerçevesinde gözaltına alınan ve mahkeme kararıyla ev hapsi kararı verilen Adıyaman Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Tutdere'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevine iade edilmesini memnuniyetle karşıladığını belirtti.
ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI
Böcek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Adıyaman Belediye Başkanı Abdullah Tutdere’nin ev hapsi kararının kaldırılmasının ardından görevine yeniden iade edilmesini umut verici bir gelişme olarak nitelendirdi. Böcek'in paylaşımında yer verdiği ifadeler şöyle:
"Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin ev hapsi kararının kaldırılarak görevine iade edildiğini memnuniyetle öğrendim. Adaletin tecelli etmesi umut verici. Hukuki sürecin bir an önce sonuçlanarak özgürlüğüme kavuşmayı diliyor, adalete olan inancımı koruyorum."
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLADI
İçişleri Bakanlığı tarafından Adıyaman Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Tutdere'nin göreve iade edilmesi hakkında yaptığı yazılı açıklamada, "Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman TUTDERE, "İcbar Suretiyle İrtikap" suçundan tutuklanması ve ardından adli kontrol olarak "konutu terk etmeme" koşuluyla tahliye edilmesi üzerine 10.07.2025 tarihinde Anayasanın 127 nci maddesi ile 5393 sayılı kanunun 47 nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştı.
İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 25.07.2025 tarih ve 2025/8494 Değişik İş Kararıyla "konutu terk etmeme" adli kontrolünün kaldırılması üzerine İçişleri Bakanı tarafından Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman TUTDERE görevine iade edilmiştir." ifadelerine yer verdi.
Kaynak:Tayfun Akyatan
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.