Muhittin Böcek’ten Cezaevinden Teşekkür Mesajı: “Mansur Yavaş Desteğini Hiç Eksik Etmedi”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Antalya’ya giderek Muhittin Böcek’i cezaevinde ziyaret etti. Böcek sosyal medya hesabından Başkan Yavaş'a teşekkür etti.
Muhittin Böcek’ten Cezaevinden Teşekkür Mesajı: “Mansur Yavaş Desteğini Hiç Eksik Etmedi”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2024 yerel seçimlerinin ardından yürütülen bir soruşturma kapsamında, "ihaleye fesat karıştırma" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla hakkında açılan dava sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böcek’in avukatları söz konusu suçlamaları reddederek, sürecin tamamen siyasi olduğunu savunmuştu.

Geçmişte Covid-19 tedavisi nedeniyle uzun süre hastanede yatan ve bu dönemde kamuoyunun geniş desteğini alan Böcek, şimdi de cezaevi sürecinde siyasi dostlarının ziyaretleriyle moral buluyor.

Mansur Yavaş Böcek'i ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Antalya’ya giderek Muhittin Böcek’i cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulunan Yavaş, hem adalet vurgusu yaptı hem de Böcek’in sağlık durumuna dikkat çekti.

Aa 20250716 38577573 38577570 Ankar Srvi Cover

"Karar Kesinleşmeden Kimse Suçlu İlan Edilemez"

Cezaevi çıkışında konuşan Yavaş, hukuk devletinin temel ilkelerinden biri olan masumiyet karinesini hatırlattı:

“Yargıtay kararı kesinleşmeden kimse suçlu ilan edilemez. Hukuk sistemimizde bu açık bir ilkedir. Tutuklama, kaçma riski olan ya da sabıkalı kişiler için uygulanmalıdır. Muhittin Böcek’i doğrudan suçlayan ne bir ifade ne de somut bir delil var. Suçların şahsiliği ilkesi hiçe sayılıyor.”

"En Azından Ev Hapsine Çıkarılmalı"

Böcek’in sağlık durumuna vurgu yapan Yavaş, tutuklu kalmasının sağlık açısından ciddi riskler taşıdığını belirtti:

“Biliyorsunuz, Muhittin Böcek ikinci hayatını yaşıyor. Pandemi döneminde 108 gün boyunca bilinci kapalı şekilde yattı. O dönemde vücudunda kalıcı hasarlar oluştu. Şimdi de kalp ve şeker gibi kronik hastalıkları var. Böyle bir insanın cezaevinde tutulması değil, en azından ev hapsine çıkarılması gerekir. Kişilerin kendilerini özgürce savunabilecekleri koşullar sağlanmalı.”

Böcek’ten Teşekkür Mesajı: “Mansur Yavaş Desteğini Hiç Eksik Etmedi”

Ziyaret sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Muhittin Böcek, Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkür etti:

“Zor zamanlarımda beni yalnız bırakmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanım, kıymetli dostum, ağabeyim Mansur Yavaş’a nazik ziyareti için teşekkür ediyorum.
Covid sürecinde hastanede, şimdi de hapishanede ziyaret ederek desteğini her zaman hissettirdi. Umuyorum ki en kısa zamanda halkımızla birlikte özgürce buluştuğumuz günlerde tekrar bir arada olacağız.”

Ekran Resmi 2025 07 16 20.13.35

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.