Antalya’da 5 Temmuz 2025 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, cezaevindeki 225'inci günde sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda sevgiyi ve sorumluluk bilincini vurguladı. Cezaevindeki görüntüsünün yapay zeka teknolojisiyle canlandırıldığı videoda Böcek, kente olan bağlılığını dile getirdi.
"Sevgi, Zor Zamanlarda Aynı Duyguyu Taşımaktır"
Paylaşılan videolu mesajda Muhittin Böcek, "Sevgi; iyi günde yan yana olmak kadar, zor zamanlarda da aynı duyguyu taşıyabilmektir. Siz bana aşık olduğum Antalyama hizmet etme görevi bahşettiniz. Ben bu kutsal görevi aldığım günden beri yılmadan, yorulmadan, canımı dişime takarak çalıştım. Attığım her adımı sizlere duyduğum sorumluluk, memleketime ve vatanıma duyduğum sevdayla attım" sözlerine yer verdi.
"225 Gündür Tüm Sevdiklerimden ve Antalya’mdan Uzağım"
Böcek, mesajının devamında belediye başkanlığı görevini bir sorumluluk olarak tanımlayarak Antalya’nın geleceğine sahip çıkma vurgusu yaptı:
"Sevgi; bu şehrin insanına duyulan sorumluluktur. Çocukların geleceğine, emekçinin alın terine, Antalya’nın yarınlarına sahip çıkmaktır. 225 gündür tüm sevdiklerimden ve Antalya’mdan uzağım. Ancak mesafeler, ömrünü bu kente adamış bir insanın yüreğindeki bağlılığı azaltmaz. Kalbim daima sizlerle."
Tutukluluk Süreci
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen operasyon sonrası tutuklanan Muhittin Böcek, yaklaşık 7,5 aydır cezaevinde bulunuyor. Son günlerde ağırlaşan sağlık sorunları nedeniyle Antalya Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Böcek’in tutuksuz yargılanması için çağrı yapıldı.
Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Sağlık Durumu Kötüleşti
Muhittin Böcek Davasında Flaş Gelişme: İlk duruşma 16 Mart’ta
