Mesut Kocagöz: Kepez’in Bütçesinin Yarısı Borçtu

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz Kent Ormanı’nda düzenlenen kahvaltıya katıldı. Açıklamasında belediyenin borcundan bahseden Kocagöz, “Bütçenin yarısı borçtu. Biz bu borçları balkonlardan sarkıtmadık” dedi.
Mesut Kocagöz: Kepez’in Bütçesinin Yarısı Borçtu

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hemşehri derneklerinin Kent Ormanı’nda düzenlediği kahvaltıya katıldı. Kepez’de göreve geldiklerinden itibaren yaptıklarından bahseden Kocagöz cezaevi sürecinde hemşehri derneklerinin verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Açıklamasında Kepez Belediyesi’nin borçlarından bahseden Kocagöz, “Kepez’in 2 milyar 700 bin lira bütçesi var. Göreve geldiğimizde 1 milyar 226 milyon lira borç vardı. Kamuoyunda kasa dolu denirken, bütçenin yarısı borçtu. Biz bu borçları balkonlardan sarkıtmadık. Sonuçta hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. 9 aylık süreçte 600 milyona yakın borç ödedik. 105 proje ile yola çıktık. Bu 5 yıllık bir proje değil, bu Kepez’in vizyonu ve geleceği ile ilgili… Bu projelerin 46 tanesine başladık ve 33 tanesini bitirdik. Her hafta bir tane temel atma, ya da açılış yapıyoruz. Bir yandan Kepez’in geleceğini planlıyoruz, bir yandan projeleri gerçekleştiriyoruz, bir yandan da Kepez’in acil problemlerini çözüyoruz” ifadelerini kullandı.

Mesut Kocagöz Kepez’in Bütçesinin Yarısı Borçtu 2

“Vatandaşımız Dertlenince Onun Derdine Dertleniyoruz”

Su baskınlarını önlemek için yapılan projeleri aktaran Başkan Kocagöz, “Kepez’de yağmur yağdığında sel, su baskını oluyordu. Hatırlarsanız, Şubat 2024 sel baskını oldu ve bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Ve yüzlerce insanımızda mağdur oldu. Bizim için öncelik insan. Göreve gelir gelmezde hemen bu sorunu çözmek için çalışmalara başladık. Güneş mahallesinde su baskınlarının yaşanmasına sebep olan nedenlerden biri Ay Deresi’nde, dere yatağı içindeki evlerdi. Önce evleri yıktık, baskları genişlettik. Kepez’in mahallelerindeki bütün mazgallar doluydu. 55 ilden büyük Kepez’de mazgal temizlenmemiş. Hemen mazgal temizleme aracı ile mahallelerdeki mazgalları pırıl pırıl yaptık. Aralık ayında aynı miktarda yağmur yağdı ve Kepez’i su basmadı. İnsan dertlenince çare bulabiliyor. Vatandaşımız dertlenince onun derdine dertleniyoruz” dedi.

Kepez Belediyesi’ne temizlik sorunu nedeniyle günlük 89 şikayet geldiğini belirten Kocagöz, 2 çöp kamyonu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurularının reddedildiğini belirtti.

“5 Bine Yakın Çocuk ve Genç Ağırlanıyor”

Başkan Kocagöz, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için onları spora yönlendirmeye çalışıyoruz. Kepez Belediyesi Spor Okulları’nın şuanda 5 bine yakın çocuk ve genci ağırlıyor” dedi.

“Tekeden Süt Çıkarmanın Mantığı bu”

Kepez Belediyesi’nin üniformalarının maliyetini düşürmek için 15 kadını işe aldıklarını belirterek, “Hem 15 kadını istihdam ettik, hem 20 milyon tasarruf ettik. Tekeden süt çıkarmanın mantığı işte bu…” dedi.

“7 Vilayetten 81 İlden İnsan Kepez’de”

Kepez’in çok renkli olduğunu belirten Başkan Kocagöz, “7 bölgeden 81 vilayetten insanın geldiği bir yer. Kepez demek Altınova, Dokuma demek değil. Kepez’in 68 mahallesi var. Ama Kepez’in iç kısımlarına girdiğinizde yalınayaklı çocukları, yatağa aç giren insanları görürsünüz. Bizim en büyük hedefimiz, insanlarımızın hayatının nasıl kolaylaştırır, nasıl iyileştiririz. Bizim derdimiz budur. Onun için gelin hepiniz kendinizi Kepez’in belediye başkanı gibi düşünün. Belediyeciliğin siyaseti olmaz. Bizim ortak paydamız insandır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. O yüzden her birinizin fikirlerine ihtiyacımız var. Çünkü hepiniz kanaat önderisiniz. 7 bölgeden 81 vilayetten insanın yaşadığı Kepez tam bir Türkiye… Kepez’de yüzde 27 Antalya’lı, yüzde 12.7 Doğu ve Güneydoğu Anadolulu, yüzde 6 Burdurlu, yüzde 4 Konyalı, yüzde 3,8 Ispartalı var. Yani Kepez’de herkes var. Bu farklılık bize zenginlik katıyor. Biz yola çıkarken nefreti değil, sevgiyi büyütmeye geleceğiz dedik. Biz Hacı Bektaş-ı Velileri, Yunus Emreleri ve Mevlana’yı hatırlatmaya geldik. Kepez’i Türkiye’nin sevgi, barış, kardeşlik simgesi haline getirmek istiyoruz. Kepez’in Antalya’nın arka bahçesi değil, vitrini haline gelsin istiyorum. Bunu ancak birlikte beraber yapabiliriz. 24 saat kapımız, gönlümüz sizlere açık” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.