Manavgat’ta Trafik Çilesi Bitmiyor! Zincirleme Kazada 2 Yaralı

Kaza, Manavgat istikametinde seyreden 07 BTK 138 plakalı motosikletin, Ilıca Mahallesi yakınlarında emniyet şeridine yönelen 07 BHJ 631 plakalı hafif ticari araca arkadan çarpmasıyla başladı. Motosikleti kullanan Cengiz Tapan, aniden önüne geçen araca çarpmaktan kurtulamayarak kaza yaptı. Kazaya sebep olan aracın Özbekistan uyruklu sürücüsü Shoxida S.S., emniyet şeridine geçmeye çalışıyordu.
Ani Manevralar Zincirleme Kazaya Neden Oldu
Motosikletin devrilmesinin ardından olay yerinin gerisinde seyreden bir otomobil, devrilen araca çarpmamak için ani manevrayla sol şeride geçti. Bu manevra zincirleme kazaya davetiye çıkardı. Aynı şeritte seyir halindeki Önder Göksoy yönetimindeki 07 AFD 783 plakalı otomobil, önüne kıran araca çarpmamak için ani fren yaptı. Ancak arkadan gelen Uğur Yavuz’un kullandığı 07 J 74102 plakalı otel servisi duramayarak otomobile çarptı.
16 Yaşındaki Genç Kız ve Bir Kadın Yaralandı
Kazada, Önder Göksoy’un aracında yolcu olarak bulunan Ayşenur B. A. (16) ile İncihan Gökbulut yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü Cengiz Tapan ile yanında bulunan kişi ise kendilerini iyi hissettiklerini belirterek tedaviyi reddetti.
"Durmak Zorunda Kaldım, Otobüs Çarptı"
Kazaya karışan otomobilin sürücüsü Önder Göksoy, “Motosiklet devrilince arkadaki bir araç önüme kırdı. Ben de ani fren yaptım. Arkamdaki otel servisi ise duramayarak bana çarptı” şeklinde konuştu.
Motosiklet sürücüsü Tapan’ın kask kamerasına yansıyan görüntülerde, sağ şeritte ilerlerken emniyet şeridine yönelen aracın ani manevrasıyla kazanın nasıl gerçekleştiği net şekilde görülüyor. Tapan, “Bir araç sağa dönmek için sinyal verip önüme geçti. Sanırım kararsızlık yaşadı. Ben duramadım ve arkadan çarptım” dedi.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.