Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Manavgat | Oymapınar’a Yüzen GES Projesi Halkın Terazisinde

Oymapınar’a Yüzen GES Projesi Halkın Terazisinde

Manavgat Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, Oymapınar Baraj Gölü üzerine kurulması planlanan Yüzer Güneş Enerji Santrali (GES) projesine ilişkin ÇED sürecine müdahil olacaklarını açıkladı.

Manavgat Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, Oymapınar Baraj Gölü üzerine kurulması planlanan Yüzer Güneş Enerji Santrali (GES) projesine ilişkin ÇED sürecine müdahil olacaklarını açıkladı.

KAYNAK: Bülten
Oymapınar’a Yüzen GES Projesi Halkın Terazisinde

Antalya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Assan Alüminyum tarafından yapılması planlanan 25,7 megavat gücündeki Yüzer GES projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlattı. Manavgat’ın Oymapınar, Karavca ve Güzelyalı mahallelerini etkileyecek olan projeye dair “Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılım Toplantısı” 26 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

tartismalar-yaratan-oymapinara-yuzen-ges-projesi-halkin-terazisinde-1

“Doğa ve Turizm Enerji Sahasına Feda Edilemez”

Manavgat Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, projenin 32 hektarlık bir alanı kapsayacağına dikkat çekerek belediyenin duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Oymapınar’ın sadece bir enerji üretim alanı olmadığını hatırlatan Çiçek, “Oymapınar Baraj Gölü; ilçemizin doğal peyzaj bütünlüğü, ekolojik dengesi ve turizm potansiyeli açısından kritik bir değerdir. Göl yüzeyindeki uygulamaların su ekosistemi ve biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkileri ayrıntılı şekilde sorgulanmalıdır” dedi.

tartismalar-yaratan-oymapinara-yuzen-ges-projesi-halkin-terazisinde-1

Belediyeden Vatandaşa Ulaşım Desteği

Belediyenin teknik değerlendirmelerini ve bölge halkının taleplerini ilgili mercilere ileteceklerini belirten Çiçek, katılımcı planlamanın önemine vurgu yaptı. 26 Şubat 2026 Perşembe günü saat 11.00’de Bucakşeyhler Mahallesi Alara Park Düğün Salonu’nda yapılacak toplantı için Manavgat Belediyesi, saat 10.00’da Atatürk Kültür Merkezi önünden araç kaldıracak.

tartismalar-yaratan-oymapinara-yuzen-ges-projesi-halkin-terazisinde-1

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız