Antalya’nın Manavgat ilçesinde, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, 57 yaşındaki öğretmeni 500 gram altın ve 1 milyon TL parasından etti. Ancak şüpheliler, bindikleri taksilerin şoförlerinin dikkati sayesinde Bursa ve Samsun’da yakalandı. Çetenin kendi içinde de birbirini dolandırdığı ortaya çıktı.

POLİS SÜSÜYLE DOLANDIRDILAR
Olay, Manavgat’ta görev yapan öğretmen Selçuk S.’nin aranmasıyla başladı. Kendini “Başkomiser Oktay” olarak tanıtan şahıs, öğretmene “Kimliğiniz suç örgütüne yapılan baskında bulundu” yalanını söyledi. Ardından WhatsApp üzerinden sahte kimlik görseli gönderen dolandırıcılar, Selçuk S.’den altınlarını teslim etmesini istedi.

Öğretmen, Karaman’dan Manavgat’a 10 altın bilezik getirerek dolandırıcılara teslim etti.
TAKSİCİLERİN ŞÜPHESİ OLAYI ORTAYA ÇIKARDI
Dolandırıcılardan biri, altınları aldıktan sonra taksiyle Antalya’ya gitti. Yolculuk sırasında sürekli telefonla konuşması, bir ara SIM kartını çıkarıp camdan atarak yenisini takması, taksicinin dikkatini çekti. Emekli polis olan şoför, durumu fark edip aracın iç kamerasını açtı ve gözlemlerini durağa bildirdi.
Dolandırıldığını anlayan öğretmen polis merkezine gidince, taksi durağındaki bilgiler olayla birleştirildi. Kamera kayıtlarından şüpheliler teşhis edildi.

BURSA VE SAMSUN’DA YAKALANDILAR
Antalya Emniyeti Asayiş Büro Amirliği’nin çalışmaları sonucu dolandırıcıların Bursa’da bir otelde kaldıkları belirlendi. Düzenlenen operasyonla şüphelilerden biri 23 altın bilezikle yakalandı.
Diğer şüpheli ise Gürcistan’ın Tiflis kentine kaçmak üzere bindiği otobüste Samsun’da yakalandı. Ancak öğretmenden alınan 1 milyon TL’nin izine ulaşılamadı.

ÇETE KENDİ İÇİNDE DE DOLANDIRMIŞ
Olayın ardından şaşırtıcı bir detay ortaya çıktı. Altınları teslim alan dolandırıcının, ortağına altınları vermediği, bunun üzerine ortağının annesini arayarak “Oğlunuz büyük suç işledi, ceza almaması için altınları teslim edin” diyerek dolandırmaya kalktığı öğrenildi. Yaşlı kadın, durumu polise bildirince yeni dolandırıcılık girişimi engellendi.

"TEDİRGİN OLDUĞUNU HİSSEDİYORDUM"
Dolandırıcıları taşıyan şoförlerden yolcunun tedirgin olduğunu hissettiğini ancak konuşmadığını söyleyen emekli polis Ahmet Seda Alcan, "Taşağıl'a gitmek istediğini söyledi. Yol boyunca aramızda her hangi bir diyalog olmadı. Tedirgin olduğunu hissediyordum, ancak kendisi konuşmadığı için konuşmadık. 10-15 dakika beklememi istedi. Telefonla birisini arayıp evin anahtarını getirdikten sonra eve girip çıktı. Aldığım yere yolcuyu tekrar bıraktım. Kısa bir süre sonra durağa tekrar bir telefon geldi. Sıra aynı araçta olduğu için araç sahibi arkadaş yolcuyu almaya gitti" dedi.

ÇOK STRESLİYDİ, SİM KART DEĞİŞTİRDİ
Diğer şoför Birol Özer ise, yolcunun stresli hareketlerinden ve SIM kart değiştirmesinden şüphelendiğini belirterek, “Araca bindikten sonra Antalya'ya gitmek istediğini ne kadar tutacağını sordu. Telefonla birisiyle irtibat kurduktan sonra ücreti hemen gönderdiler. Hal ve hareketleri biraz şüpheliydi. Yolculuk sırasında stresli olduğunu fark ettim. Sürekli telefon konuşmaları ve mesajlaşmalar yapıyordu. Araçta sigara içip içemeyeciğini sordu. Öne gelmesini istedim. Çok stresliydi, sim kart değişikliği falan yaptı. Şüpheli hareketleri vardı. Döşemealtı'nda söylediği adrese varmadan bekleyenler olduğunu söyleyerek ışıklarda indi. Durağa geri dönerken arkadaşlara durumu anlattım. Durumu konuştuğumuzda iki kişinin de elinde siyah poşet olmasından dolayı polise haber verdik. Gelen ekibe araç içi kamera görüntüsünü verdik"