Manavgat'ta Camide Çıkan Yangın Vatandaşların Müdahalesiyle Söndürüldü

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Ulukapı Merkez Camii'nde çıkan yangın, öğrencilerin ders gördüğü sırada meydana geldi.
Manavgat'ta Camide Çıkan Yangın Vatandaşların Müdahalesiyle Söndürüldü

Manavgat ilçesinde bulunan Ulukapı Merkez Camii'nde çıkan yangın, öğrencilerin ders gördüğü sırada üst katta başladı. Kadınların namaz kıldığı bölümde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandığı değerlendirildi. Yangın, vatandaşların hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü.

112 Acil Çağrı Merkezine İhbar

Yangın ihbarının 112 Acil Çağrı Merkezine yapılmasının ardından, 112 Sağlık, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının çıktığı bölümü soğuturken, jandarma ekipleri ise incelemelerde bulundu.

Öğrencilerin Güvenliği Sağlandı

Yangın sırasında camide yaz kursu olduğu ve duman kokusunun hissedilmesiyle birlikte öğrencilerin hızla dışarı çıkarıldığı bildirildi. Bu sayede öğrenciler yangından zarar görmedi.

Maddi Hasar Tespiti

Yangının ardından yapılan ilk incelemelere göre, 2 adet klima, elektrikli soba, Kur'an-ı Kerim rahleleri, halı ve bazı malzemelerin tamamen yandığı, caminin tavanındaki avizeler ve duvarlarının ise isten zarar gördüğü belirlendi.

Vatandaşların Kahramanca Müdahalesi

Yangını duyar duymaz camiye koşan Kemal Şahin, bir arkadaşıyla birlikte hortum çekerek yangını söndürdüklerini belirtti. Şahin'in bu kahramanca müdahalesi, yangının büyümesini engelledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.