Manavgat’ın Genç Pehlivanları Göz Doldurdu

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin ilk etabı olan Manavgat’ta, güreşlerin ikinci gününde altyapıdan yetişen genç güreşçiler final mücadelesine damga vurdu.
Manavgat’ın Genç Pehlivanları Göz Doldurdu

Manavgat Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 12. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ikinci günü, kıyasıya rekabetin ve tribün coşkusunun adresi oldu. Ancak er meydanında asıl dikkat çekenler, Manavgat’ın altyapısından yetişen genç güreşçilerdi.

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin ilk etabı olan ve “Akdeniz’in Kırkpınar’ı” olarak anılan Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 16 Mayıs’ta başladı. Manavgat Ilıca Er Meydanı’nda düzenlenen organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından bin 716 pehlivan katıldı. Ancak güreşlerde geleceğin yıldızları olarak gösterilen Manavgat Belediyesi güreş altyapısından gelen genç sporcular, gösterdikleri üstün performansla hem izleyenlerden tam not aldı hem de final gününe kalmayı başardı.

Manavgat’ın Genç Pehlivanları Göz Doldurdu3

Minikler ve Gençlerde Manavgat Fırtınası

Manavgat Belediyesi’nin uzun süredir yatırım yaptığı altyapı programı, bu yıl meyvesini verdi. Er meydanına çıkan genç yetenekler, kıyasıya mücadeleleriyle izleyicilere umut ve gurur yaşattı. Altyapıdan yetişen ve finale kalan Manavgatlı güreşçiler şu şekilde sıralandı:

Minik 1 kategorisi: Ahmet Mete Varış, Arif Karatepe

Teşvik 1 kategorisi: Mehmet İbradı

Teşvik 2 kategorisi: Umut Altay

Tozkoparan kategorisi: Ramazan Öztunç

Deste Büyük kategorisi: Alper Küçük

Bu isimler, Manavgat Belediyesi’nin gençlere verdiği desteğin karşılığını sahada gösterdi. Hem aileleri hem de yerel yönetim için gurur kaynağı olan sporcular, gelecekte başpehlivanlık yolunda ilerleyeceklerinin sinyallerini verdi.

Başpehlivanlıkta Heyecan Dorukta

Güreşlerin en çok merak edilen boyu olan başpehlivanlık kategorisinde de nefes kesen müsabakalar gerçekleşti. Yapılan mücadeleler sonunda Enes Doğan, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Erkan Taş, Yusuf Can Zeybek, Feyzullah Aktürk, Mehmet Yeşil Yeşil ve Mustafa Batu çeyrek finale yükseldi. Bu dev güreşçilerin altın kemer yolundaki mücadelesi, 18 Mayıs Pazar günü Ilıca Er Meydanı’nda çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarıyla devam edecek.

Manavgat’ın Genç Pehlivanları Göz Doldurdu2

Hem Tribün Hem Ekran Başı Dolacak

Organizasyona binlerce vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Tribünleri dolduran güreşseverler, Manavgat Belediye Başkanı Op. Dr. Niyazi Nefi Kara ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesiyle birlikte müsabakaları büyük bir heyecanla takip etti.

Manavgat Belediyesi ayrıca, 18 Mayıs Pazar günü için Atatürk Kültür Merkezi önünden Ilıca Er Meydanı’na ücretsiz ulaşım imkânı sunacağını duyurdu. Final heyecanı sadece Manavgat’ta değil, Türkiye genelinde yaşanacak. TRT Spor, saat 12.00’den itibaren final gününü canlı olarak ekranlara taşıyacak.

Manavgat’ın gençleri, hem er meydanındaki başarıları hem de gelecek vaat eden performanslarıyla Türkiye yağlı güreşine taze bir nefes olmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.