Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Manavgat’ın Bu Yıl Hedefi 6,5 Milyon Turist

Manavgat’ın Bu Yıl Hedefi 6,5 Milyon Turist

MATSO, ITB Berlin’de Manavgat ve Side’nin turizm potansiyelini tanıttı. Başkan Güngör, bölgeye yoğun ilgi olduğunu ve 12 ay turizm için çalıştıklarını belirtti.

MATSO, ITB Berlin’de Manavgat ve Side’nin turizm potansiyelini tanıttı. Başkan Güngör, bölgeye yoğun ilgi olduğunu ve 12 ay turizm için çalıştıklarını belirtti.

Manavgat’ın Bu Yıl Hedefi 6,5 Milyon Turist

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 4-6 Mart 2025 tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 56. Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na (ITB Berlin) katıldı. Başkan Güngör ile birlikte MATSO Meclis Başkanı Sedat Öz, Başkan Yardımcısı Anıl Bahar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şenel de fuarda yer aldı.

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan ITB Berlin, bu yıl 170’ten fazla ülkeden 5 bin 800’ü aşkın kurum, kuruluş ve firmayı bir araya getirdi. Manavgat ve Side’nin uluslararası turizmde daha fazla tanıtılması amacıyla MATSO heyeti, turizm sektörünün önemli temsilcileriyle birebir görüşmeler yaptı ve fuarda stant açan Oda üyeleri ile turizm işletmecilerini ziyaret etti.

Manavgat’ın Bu Yıl Hedefi 6,5 Milyon Turist-1

“Bölgemize Yoğun İlgi Var”

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, organizasyonun son derece verimli geçtiğini belirterek, "ITB Berlin Fuarı'nda, Manavgat-Side turizm destinasyonunun daha fazla turist tarafından tercih edilmesini sağlamak ve bölge turizmini çeşitlendirmek amacıyla önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Manavgat’ın doğal güzellikleri, tarihi dokusu, gastronomisi ve alternatif turizm olanaklarını tanıtmak amacıyla tur operatörleri, seyahat acenteleri, havayolu firmaları, otel zincirleri ve diğer turizm paydaşlarıyla birebir temaslarda bulunduk. Türkiye'ye ve bölgemize büyük bir ilgi olduğunu gözlemledik. Fuardan oldukça olumlu dönüşler aldık. Bu yıl Antalya olarak 20 milyon, Manavgat olarak ise 6,5 milyon turist bekliyoruz." dedi.

Manavgat’ın sadece deniz, kum ve güneş turizmi ile değil; kültürel, gastronomik ve doğa turizmiyle de ön plana çıkması için çalıştıklarını belirten Başkan Güngör, “MATSO olarak, Manavgat destinasyonuna gelen turist sayısının artırılması ve turizmin çeşitlendirilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“12 Ay Turizm İçin Çalışıyoruz”

Bölge turizmini yalnızca yaz sezonuna sıkıştırmadan 12 ay boyunca sürdürülebilir hale getirmek için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Güngör, Manavgat ve Side’ye olan uluslararası ilginin her geçen yıl arttığını vurguladı. Güngör, bölge turizminin sürdürülebilir şekilde büyümesini sağlamak için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, Manavgat’ın turizm potansiyelinin yılın her dönemine yayılması gerektiğine dikkat çekti.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız