Antalya Manavgat'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla, Sorgun Mahallesi'ndeki 6 bin 345 metrekarelik arazi özelleştirilerek satıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, özelleştirme sonucu gerçekleşen satışa tepki gösterdi.

Manavgat Sorgun'da 117 Milyonluk Dev Arazi Özelleştirildi
Antalya’nın Manavgat ilçesi Sorgun Mahallesi’nde bulunan 6 bin 345 metrekarelik kamu arazisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 10911 sayılı karar ile özelleştirildi ve satışı onaylandı. Resmi Gazete'nin 24 Ocak 2026 tarihli sayısında yayımlanan 10911 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Maliye Hazinesi'ne ait arsa, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yürüttüğü ihale sonucunda 117 milyon 500 bin TL bedelle Hüseyin Avşaroğlu’na satıldı.

İlçe Başkanından Dev Arazi Satışına Tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, özelleştirme sonucu gerçekleşen satışa tepki gösterdi.
Mesire Alanından Konut Alanına
Konuyu üzülerek öğrendiğini belirten Başar, Sorgun Mahallesi'ndeki 1632 ada 5 parselin bulunduğu alanın imarının daha önce Turizm Bakanlığı tarafından mesire alanı olarak belirlendiği ve 2017 yılında özelleştirme kapsamına alındığı ve Özelleştirme İdaresi tarafından gelişme konut alanına dönüştürüldüğünü hatırlattı.

Kapalı Teklif Usulü Satışa Tepki
Alanın satışında kapalı teklif usulü Cumhurbaşkanı onayı ile yapıldığına dikkat çeken Oykun Başar, "İşin tuhafı Milli Emlak bütün arazilerini TOKİ aracılığıyla herkesin katılabildiği açık arttırma ile satarken, burası kapalı teklif alma usulü Cumhurbaşkanı onayı ile satılıyor. Eğer gerçekten satılması elzem ise de Milli Emlak tarafından açık arttırma ile satılmasını istiyoruz" dedi.
"Gelirin Yüzde 40'ı Manavgat Belediyesi'ne Verilsin"
Manavgat'ın değerlerinin, Manavgat'ta kalması gerektiğini savunan Başar, "Buradan elde edilecek gelirin yüzde 40'ının Manavgat Belediyesi'ne verilmesini ve bu paranın Manavgat için hizmet olarak kullanılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Manavgat’ta 117 Milyonluk Satış: Dev Arazi Özelleştirildi
Antalya’da 282 Arsa Açık Artırmayla Satılacak
Manavgat’ta Mezarlıklar Yenileniyor: Çalışmalar 3 Mahallede Başladı