Manavgat Güzelyalı’da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi’nde tarım arazisinde çıkan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. 2021’de büyük yangın yaşayan mahallede halk yeniden tedirgin oldu.
Manavgat Güzelyalı’da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Manavgat’ın Güzelyalı Mahallesi’nde bugün öğle saatlerinde tarım arazisinden yükselen dumanlar kısa sürede yangına dönüştü. Alevlerin çevreye yayılması üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Müdahale sonrası yangın, yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alındı.

Manavgat Güzelyalı’da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı2

Facianın Eşiğinden Dönüldü

Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması mahalle sakinlerinde korku yarattı. 2021’de yaşanan ve 10 gün süren büyük orman yangınında ağır kayıplar veren Güzelyalı’da, halk benzer bir felaketin tekrarlanmasından endişe duydu. Bugünkü yangın, yaşanan travmaları yeniden gün yüzüne çıkardı.

Manavgat Güzelyalı’da Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı3

Soğutma Çalışmaları Sürüyor

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölgede soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Yetkililer, özellikle yaz aylarında ormanlık ve tarım alanlarında ateş yakılmaması gerektiğini vurgularken, vatandaşlara anız ve ot yakma gibi riskli davranışlardan kesinlikle kaçınmaları çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.