Su Tahliye Miktarı Artırıldı
Bölge genelindeki kuvvetli yağışlar ve yüksek rakımlı yerlerdeki kar erimeleri, baraj rezervuarlarındaki su seviyelerini yükseltti. Barajlardaki su miktarını güvenli sınırlar içerisinde tutmak amacıyla Manavgat ve Naras Barajlarından yapılan su tahliyesi artırıldı. Meteorolojik veriler ışığında, tahliye edilen su miktarının 12 Şubat 2026 Perşembe ve 13 Şubat 2026 Cuma günleri daha yüksek seviyelere ulaşacağı açıklandı.

Geçmişteki Taşkınlar Tekerrür Ediyor
Bölgede daha önce yaşanan benzer hava koşullarında Manavgat Irmağı taşmış, Oymapınar ve Manavgat Barajlarında su seviyeleri hızla yükselmişti. O dönemde yapılan tahliyelerde saniyede 400–450 metreküp su bırakılmış ve Antalya–Alanya Otoyol Projesi kapsamındaki çalışma alanları ve nehir kenarındaki çok sayıda işletme su altında kalmıştı.Manavgat Şelalesi’nin debisi artarken, Küçük Şelale bölgesindeki tesisler ve çevredeki oturma alanları sulara gömülmüştü.
Manavgat Irmağı’nda Su Yükseldi, İki Kişi Mahsur Kaldı
Manavgat’ta Irmak Taşmasına Karşı ‘Sel’ Mesaisi Sürüyor
Manavgat’ta Heyelan Mesaisi Sürdü
Manavgat’ta Etkili Yağışlar Taşkına Yol Açtı! Irmak Taştı
Alınması Gereken Tedbirler sıralandı
Manavgat Belediyesi, geçmişteki taşkın tecrübelerini de göz önüne alarak vatandaşların can ve mal güvenliği için şu kurallara uymasını istedi:
Manavgat Irmağı kenarında bulunan vatandaşların tedbirli olması gerekir.
Irmak kıyı şeridinden uzak durulmalı ve nehir kenarına araç park edilmemelidir.
Taşkın riskine karşı her an dikkatli olunması rica edilir.