Konyaaltı'nda Deniz Dibi ve Kıyı Şeridi Temizlendi! İyilik Yap Denize ATMA

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde deniz dibi ve kıyı temizliği yapıldı. Gönüllü dalgıçlar su altından, öğrenciler de sahilden çok sayıda plastik ve metal atık topladı.
Konyaaltı'nda Deniz Dibi ve Kıyı Şeridi Temizlendi! İyilik Yap Denize ATMA

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü, Akdeniz Yunus Dalış Ekibi, Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencileri, Antalya Denizcileşme Platformu ve yelken kulübü öğrencileri ile birlikte Konyaaltı Sahili’nde deniz dibi ve kıyı temizliği etkinliği düzenledi. 

Konyaaltı'nda Deniz Dibi Ve Kıyı Şeridi Temizlendi! İyilik Yap Denize Atma 5

4 Haftada 4 Bölge Temizlenecek

Deniz dibi temizliğinin 4 hafta boyunca 4 bölgede sürdürüleceğini belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Koordinatörü Ömre İmran Öztürk, “1’inci bölgemiz Ekdağ Plajı önü. 2'nci bölgemiz Konyaaltı Belediyesi karşısı. 3'üncü bölgemiz Boğaçayı Halk Plajı çevresi. 4'üncü bölgemiz ise Kaleiçi Yat Limanı. Amacımız, deniz dibindeki atıkları temizleyerek canlılara nefes alabilecekleri ortamlar yaratmak, temiz denizler için bilinçli farkındalık oluşturmak" dedi.

Konyaaltı'nda Deniz Dibi Ve Kıyı Şeridi Temizlendi! İyilik Yap Denize Atma 2

"İyilik Yap Denize ATMA" 

Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, çevre etkinliğinin her pazar 4 hafta boyunca devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Kıyılarımızın ve denizlerimizin temizliği için Antalya Büyükşehir Belediyesi önderliğinde, Antalya Sualtı Sporları Kulübü Derneği ile birlikte bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Her zaman dediğim gibi iyilik yap, denize atma. Bu bilinci artırmak ve denizlerimize sahip çıkmak için bu etkinlikleri destekliyoruz."

25 İleri Seviye Dalgıç Katıldı

Çevre etkinliğine öncülük eden Antalya Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü Proje Bölümü Sorumlusu Aylin Tuğ, "Her yıl düzenli olarak yaptığımız deniz temizliğini bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle daha geniş kapsamlı yürütüyoruz. Temizliğin ilkini bugün Konyaaltı Beach Park'ta, 25 ileri seviye dalıcının yer aldığı ekiple başlattık. Hepsi deniz temizliği konusunda eğitim aldı. Ekip üyelerimiz su altında 18 ile 30 metre derinlikte deniz dibi temizliği yaptı. Antalya şehir merkezine yakın bu bölgelerde maalesef çok fazla atıkla karşılaşıyoruz. 'Temiz Deniz, Temiz Gelecek' projesiyle beraber etkinliklerimize devam edeceğiz."

Konyaaltı'nda Deniz Dibi Ve Kıyı Şeridi Temizlendi! İyilik Yap Denize Atma 4

Öğrenciler Kıyı Temizliği Yaptı

Öğrencilerin de kıyı temizliği çalışmalarına katıldığını belirten Aylin Tuğ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Su altı bölümünü biz yürütürken, kıyı ve plaj temizliği de en az o kadar önemli. Bu kapsamda, Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü, Mehmet Kesikçi İlkokulu ve yelken kulübü öğrencileri ile birlikte eş zamanlı çalışıyoruz. Çocuklarımız kıyı temizliğini gerçekleştiriyor, biz de deniz dibini temizleyerek güzel bir iş birliği sergiliyoruz."

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.