Konyaaltı Ekibi, Üsküp’teki Uluslararası Festivale Katıldı

Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen 7. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde Türkiye’yi temsilen sahneye çıktı.
Konyaaltı Ekibi, Üsküp’teki Uluslararası Festivale Katıldı

Antalya'dan Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, 21-25 Temmuz tarihleri arasında Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen 7’nci Uluslararası Halk Dansları Festivali'nde Türkiye’nin tek temsilcisi olarak sahne alıyor.

Konyaaltı Belediyesi’nin uzman halk dansı eğitmenleri eşliğinde gerçekleştirilen seçmeler sonucunda oluşturulan topluluk, özel davetle festivale katıldı.

Konyaaltı Belediyesi Ekibi, Üsküp’teki Uluslararası Festivalde

Türkiye’yi Temsilen Tek Ekip

“Folk Fest Skopje” adı altında düzenlenen festivalde Türkiye’yi temsilen yalnızca Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu yer alırken, Kuzey Makedonya’nın ev sahipliğindeki etkinlikte Meksika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İspanya, Romanya, Arnavutluk, Kosova, Ukrayna, Litvanya, Bulgaristan, Macaristan, Gürcistan ve Polonya’dan ekipler de sahne alıyor.

Kültürel ve geleneksel halk danslarının uluslararası düzeyde tanıtılmasını amaçlayan festivale katılan Konyaaltı ekibine, Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İlke Türkdoğan da eşlik ediyor. Türkdoğan, geçtiğimiz yıl Kuveyt’ten gelen davetle yurtdışında ülkemizi başarıyla temsil eden topluluğun bu yıl da Makedonya’dan aldığı resmi davetle aynı gururu yaşadığını belirtti.

.Konyaaltı Belediyesi Ekibi, Üsküp’teki Uluslararası Festivalde (1)-1

14 Ülke Tek Sahnede

Farklı ülkelerden gelen ekiplerin Konyaaltı Halk Oyunları Topluluğu’na yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Türkdoğan, bunun Türkiye’nin kültürel mirasının evrensel değerini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Türkiye’yi tek başına temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Türkdoğan, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın öncülüğünde kültürel değerlerin sadece yerelde değil, uluslararası düzeyde de tanıtılmaya devam edeceğini, kültür ve sanata verdikleri desteğin devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.