Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Kılıçlı Yemin Törenine Antalya’dan Destek!

Kılıçlı Yemin Törenine Antalya’dan Destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'ndaki kılıçlı yemine günler sonra tepki gösterdi. Başkan Böcek ve CHP'li Kaya da Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'ndaki kılıçlı yemine günler sonra tepki gösterdi. Başkan Böcek ve CHP'li Kaya da Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kılıçlı Yemin Törenine Antalya’dan Destek!

Geçtiğimiz günlerde Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlarla yemin etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duruma sert tepki gösterdi. Erdoğan, tören sırasında yaşananları "siyasi istismar" olarak nitelendirerek, bu tür girişimlere izin verilmeyeceğini vurguladı.

Erdoğan: “Kılıçlar Kime Çekiliyor?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teğmenlerin kılıçlı yemin töreni hakkında yaptığı açıklamada, "Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkarak kılıçlarını çektiler. Kılıçları kime çekiyorsunuz? Gerekli tüm araştırmalar yapılıyor ve oradaki birkaç kendini bilmez süratle temizlenecek," ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu açıklaması, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Başkan Muhittin Böcek’ten Cumhuriyet Vurgusu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de konuya dair yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) her bir ferdinin Cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı. Böcek, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her bir neferi, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyetimizin değerlerine ve bağımsızlık mücadelemize bağlılık yemini etmiştir. Teğmenlerimiz, vatanımıza hizmet yolunda en onurlu günlerinde bu bağlılıklarını büyük bir gururla dile getirmiştir. Hiçbir siyasi hesap bu birlikteliği bozamaz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!" dedi.

CHP'li Asu Kaya: “Cumhuriyet Kadınları Boyun Eğmez”

28. Dönem CHP Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya da tartışmaya dahil olarak, Cumhuriyet değerlerine bağlılık vurgusu yaptı. Kaya, "Ebru, Şeyda, İkra… Hepsi Cumhuriyet kadını. Sadece onlar değil, ülkenin tüm Cumhuriyet kadınları Mustafa Kemal’in askerleridir. Bu bir saygı, şükran ifadesidir. Mustafa Kemal’in evlatları, askerleri tehditlere boyun eğmeyecektir" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız